Irkçı Milletvekilinin Yorum Afişi Şikayeti

Belçikalı ırkçı Vlaams Belang Partisi (Flaman Çıkarları) milletvekili Filip Dewintertwetter hesabından bir paylaşım yaparak Grup Yorum afişlerini hedef gösterdi.

Filip Dewinter şöyle yazdı, „Entegrasyon konusunda işte bu kadar ilerledik… Anvers’deki bir etkinlik için afişler tamamen türkçe!#Antwerpistan

Belçika’nın Anvers şehrinde 14 Nisan tarihinde « Adalet İstiyoruz » başlığıyla bir Grup Yorum konseri düzenlenmişti. 850 kişinin katıldığı etkinlik için şehrin bir çok yerine afişler asılmış, farklı dillerde Yorum gönüllüleri tarafından bildiriler dağıtılmıştı.

Bu afişlerden rahatsız olan Vlaams Belang’ın eski başkanı Dewinter yine yabancılara yönelik düşmanlığını sergiledi bu fırsatla. Afişlerin türkçe olması sadece bir sebep, başka durumda başka bir neden bulup yine yabancıları hedef göstermeyi ihmal etmezdi, yıllardır yaptığı gibi. Ülkesindeki yoksulluk, işsizlik gibi konularda hiç bir programı olmayan Vlaams Belang partisinin tek gündemi yabancı düşmanlığı yapmak.

2015 yılında da yine bir twitter üzerinden „ırkçıyım ve bununla gurur duyuyorum“ diye yazmıştı. 

Kısa süre önce de mecliste yaptığı bir konuşmada „işgalci göç yüzünden iki nesil sonra Anvers’in belediye başkanı bir Faslı, bir Türk veya… bir negro (zenciler için kullanılan kölelik döneminden kalan aşağılayıcı bir kelime) olacak“ demişti.

Vlaams Belang partisi Belçika’da 26 Mayıs’ta düzenlenecek belediye seçimleri için „önce bizim insanlarımız“ sloganıyla kampanya yürütüyor. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.