Özhaseki “hayat pahalandı ama insanların alım gücü arttı”

Halkı ekmeği dahi alamayacak hale getiren AKP düzeninin sözcülerinin bu rakamlardan utanmalarını beklemiyoruz. Suç örgütü faşist AKP , halkı aç bırakıyor, “tüyü bitmemişin” hakkını yiyor, çocuklarımızı dahi çalışmak zorunda bırakıyor, halka adaletsizlikten başka bir şey vermiyor üstüne halk ile dalga geçiyor…

Açlığa Mahkum edip Övünüyorlar 

İktidardaki suç örgütü faşist AKP’nin üst düzey yöneticisi Mehmet Özhaseki dün katıldığı bir televizyon programında söylediği yalanlarla dikkatleri üzerine çekti.  Halk aç, milyonlarca işsiz var, temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda ama AKP elebaşlarından Mehmet Özhaseki’ye göre, “hayat pahalandı ama insanların alım gücü arttı” !

Bu satırları okuyanlar “bu nasıl utanmazlıktır, bu nasıl yalancılıktır”  diyecektir. Evet doğru sorular bunlar. Ayrıca Mehmet Özhaseki’nin yaptığı beyanata bakınca bu güruhun daha  doğru dürüst cümle kurmayı bile bilmediği görülüyor. Kurduğu cümle kendi içinde çelişki içeriyor.

Hayat pahalı mı değil mi ?

Hem hayat pahalı hem de insanların alım gücü artamaz. İnsanların alım gücü artmışsa hayat pahalı değil demektir. Hayat pahalılaşmış ise insanların alım gücü arttığı için değil düştüğü içindir ! Şimdi aklının tüm maharetini kullanarak kurduğun şu cümlede hangisi doğru ?

Yalan bitmeden doğru konuşmayan bu suç örgütü faşist AKP iktidarının tüm sözcüleri gibi Mehmet Özhaseki de tabii ki yalan söylüyor. Hem de halkın gözünün içine bakarak. Evine yiyecek ekmek götüremeyen milyonlar bu sözlere ne diyecek diye düşünme gereği duymadan yalan söylüyor.

Mehmet Özhaseki’nin sarfettiği şu cümlelerdeki yalana, utanmazlığa bakın :

Enflasyon biraz yüksek olabilir. Ben şahsi düşüncemi söyleyeyim, Ekmek 1 lira alamıyorsunuz. Ama bugün 5 lira çok rahat alabiliyorsunuz. Burada insanların alım gücünün arttırılması kıymetli. 2002’deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor? Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu, şimdi ne kadar alınabiliyor. Bugün üç misli, dört misli daha fazla alınabilir hale geldi.”

Öncelikle KAHROL Mehmet Özhaseki diyerek başlayalım. Halkımızın diliyle “ALLAH BELANI VERSİN, UTANMAZ YALANCI !”

Evet 2000 yılında asgari ücret ile 695 ekmek alınabilirken bugün asgari ücret ile 1300 ekmek alabiliyor. Halkın en ucuza beslenme ihtiyacını ekmek ile karşılıyor olmasında bir sorun yok Mehmet Özhaseki’ye göre. Ancak buradaki yalan asgari ücreti alınabilecek ekmek sayısıyla karşılaştırması. Emekçinin ödemesi gereken, kira yok, elektrik gaz su yok ! Bunlar bedava sanki. Et fiyatından bahseden kösele suratlı Mehmet Özhaseki halkın kasapların yanına bile yanaşamadığını bilmiyor mu ? Biliyor elbette. Ama yalancılık ve yüzsüzlük  tüm hücrelerine kadar sirayet ettiği için bunun hiç önemi yok. Çocukların okul masraflarından bahsetmiyoruz bile. Çünkü çocuklar dahi çalışmak zorunda AKP’nin Türkiye’sinde.

Hani şu aylık rapor hazırlamaktan başka işi olmayan sendikaların raporlarına bir bakalım. Sizin emir eriniz gibi çalışan sendikaların  raporları bunlar.

Türk-iş’in Temmuz  30 tarihinde yayınladığı raporda açlık sınırı (Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutar) : 6840 TL. (Her gün yapılan zamlar ile bu rakam her gün yükselmekte.) Yani bir asgari ücretlinin maaşının 1350 TL üzerinde.

Halkı ekmeği dahi alamayacak hale getiren AKP düzeninin sözcülerinin bu rakamlardan utanmalarını beklemiyoruz. Suç örgütü faşist AKP , halkı aç bırakıyor, “tüyü bitmemişin” hakkını yiyor, çocuklarımızı dahi çalışmak zorunda bırakıyor, halka adaletsizlikten başka bir şey vermiyor üstüne halk ile dalga geçiyor…

Sosyal ağlarda paylaşın