Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin davası 10 Ağustos’ta devam ediyor…

Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli’nin Alman emperyalizmi tarafından 129 AB yasası gerekçe gösterilerek kurulan mahkeme 10 Ağustos’ta devam edecek.

10 Ağustos’ta devam edecek mahkemeye katılımın önemi her celsede kendini daha fazla hissettiriyor.  Alman emperyalizmi onyıllardır  hukuksuz bir şekilde devrimcileri, ilericileri, sosyalistleri 129 yasalarını kullanarak tutukluyor yüksek cezalar vererek hapishanelere atıyor.

Aylardır 129ab yasalarına karşı başlatılan kampanya ile yasaların faşist muhtevası teşhir oldu. Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli’nin sürdürdüğü süresiz açlık grevi ile Almanya’da ve dünyanın bir çok yerinde 129ab yasaları tartışılır hale geldi.

10 Ağustos’ta Eda Deniz Haydaroğlu mahkemeyi izlemek için salonda yerini aldığında açlık direnişinin 146. gününde olacak. Ilgın güler 95, Sevil Sevimli ise 90. gününde.

Adalet Bakanlığı önünde kurulan çadırda yatarak sürdürülen direniş sadece Almanya’nın değil tüm dünya solunun gündemine alması gereken bir direniş haline geldi. On yıllardır 129 yasalarıyla devrimcilerin tutuklanmasına, cezalar verilmesine son verilmelidir diyen herkes bu mahkemeye katılarak, alman yargısının rahatça adaletsizlik yapmasına izin vermemiş olacak.

Haksız hukuksuz bir şekilde halkımızın en onurlu, en yiğit evlatları hapislere kapatılmayacak.

Gerçek Haber Ajansı olarak orada olacağız.

Ajans olarak orada olacağımız 10 Ağustos günü, tüm halkımızı, tüm ilericileri, kendine devrimciyim, sosyalistim, Marksist-Leninist’im diyen herkesi bu mahkemeye katılmaya çağırıyoruz…

Mahkeme salonunun adresi: Kapellweg 36, 40221 Düsseldorf

Sosyal ağlarda paylaşın