Son 7 Ayda 1200 Ölü, 1960 Yaralı…

Umut Vakfı’nın raporuna göre 2023 yılında geride bıraktığımız aylar içinde ülke genelinde 1938 silahlı şiddet olayı yaşandı. Bu olayların sadece basına yansıyan kısmı. Basına yansıyan bu silahlı şiddet olaylarında 1200 kişi öldü, 1960 kişi de yaralandı.

2022 yılında ise medyaya 3 bin 984 silahlı şiddet olayı yansıdı. Ülke genelinde yaşanan bu silahlı şiddet olaylarında 2 bin 278 kişi öldürüldü, 4 bin 231 kişi de yaralandı…

Burjuva medya bu olayları “sanki Teksas’dayız” diyerek verdi.

Ülkemizde her gün bir cinayet veya cinayetler işleniyor. Bunun nedeni ise burjuva medyanın söylediği gibi bireysel silahlanma değildir. Çözümü ise bireysel silahlanmayı engellemek hiç değildir. Türkiye’de asıl sorun, burjuva medyanın göstermek istemediği noktada yatmaktadır. Asıl olarak mesele adaletin olmayışıdır. Adaletin olmadığı yerde halk kendi adaletini kendisi uygular. Bugün yaşanan da budur.

AKP iktidarında halkın adalet sistemini olan güveni yüzde 30’lara kadar düşmüştür. Yargı sistemi şu anda halkın gözünde en itibarsız, en güvenilmez kurumların başında gelmektedir. Burjuva medyanın göstermek istemediği gerçek budur. Halk işi mahkemeye düştüğünde yargının adaleti yerine getirmeyeceğini gayet iyi biliyor. Öyle ki mafya babaları, uçağında tonlarca uyuşturucu yakalanan uyuşturucu baronları, halkı dolandıranlar mahkemeler tarafından serbest bırakılmakta. Hakimlerin, savcıların rüşvetle suçluları tahliye ettiğini görmeyen kimse yok. Basına da yansıyan bu haberler halkımızın faşizmin yargısına olan güvenini tamamen silip atmıştır.

Ülkemiz en ufak sorunda dahi insanların silaha sarıldığı bir ülkeye döndüyse bunun sorumlusu adaleti ayaklar altına alan AKP faşizmidir.

Mahkemeler ise verdikleri adaletsiz kararlarla AKP’nin emir eri durumundadır. Dün devrimcilere karşı yaptıkları adaletsizlik, artık yayılmış, en ufak meselelerde dahi görülen durum haline gelmiştir. Halk adalete aç bırakılmış durumdadır.

Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz. Sonuç olarak AKP’nin halka reva gördüğü zulümdür. Adaletsizliktir. Adaletsizliğin arşa çıktığı yerde halkta kendi adaletini kendisi uygular. Tarih ve bilim bugün kişisel hesaplaşmalar olsa da yarın bir gün mutlaka halkın o kurşunları gerçek düşmanına sıkacağına söyler… Çünkü Türkiye’de M-L’in izinden ayrılmayan devrimciler var…

Sosyal ağlarda paylaşın