Ölüm Orucundaki Direnişçisi Didem Akman’ın 2020 Yılı 8 Mart Mesajı

Didem Akman bugün ölüm orucu direnişinin 115. Gününde. Henüz elimize geçen 8 Mart günü için yazdığı mesajı paylaşıyoruz.


Biz dövüşe dövüşe güzelleştik, biz direne direne. Binlerce yılın zincirlerini biz sevgiyle, emekle, biz isyanla, dirençle kırdık. Savaşırken yenilendik. Savaşırken özgürleştik. Savaşırken güzelleştik. Dünyanın en güzel kadınlarıdır bu yüzden Sabonun Kızları. Gülüşlerinde zafer vardır, gözlerinde inanç. Kulaklarına umut dolu yıldızlar asılıdır, bileklerine emekle işlenmiş sevdalar dolanmışıtr. Dillerinden eksik olmaz hiç şarkı; bazen acı, bazen sevinç ama ille de anlatır halkı, hakkı. Alınlarındaki loğusa kuşağından yaşam taşar, yumrukları sertleşirse zalime öfke kusar, bir bir yanar saraylar…

Sabonun Kızları kızıl kızıl süslenir düğünlerine… Adaletin koşusunda belini güzelleştiren bir bayrak olur, açlıkta ölümü yenerken avucundan ışıldayan yıldız olur. Doruklarda şahana durduğunda o yıldız, en güzel mücevher olarak beresindeki yerini alır.

Kavgaya güzelliğini taşıyan, kavganın güzelliğini özgür beyinlerde, yüreklerinde taşıyan Sabonun Kızları, kadınlar;

Sizler de rüzgarın kanatlarına bıraktığınız saçlarınıza dolayın kızıl kurdeleleri. Kızıl bizim muradımız, kızıl bizim sevdamız, kızıl bizim zaferimiz. Kavgamızı güzelleştiren kızıllık saçlarınıza vursun ateşini, o saçlar rüzgarın yeliyle dağılsın, ulaşsın yurdumun kadınlarına. Sesimiz, rengimiz, soluğumuz ulaşsın ki, buluşalım adaletin yolunda… Adalet isteyen kadınlar, saçlarından tanınsın bundan böyle. Saçlarımız da isyanımız da bir silah olsun. Sabonun yolunda savaşan kadınlarımıza bin selam.

Hepinizi sevgiyle, bağlılıkla kucaklayıp, öpüyorum gülüşlerinizden…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.