Ölüm Orucu Direnişçisi Ebru Timtik’in Kuzeni: “Biz Her Zaman Ebru Abla İçin Sokaklarda Olacağız”!

4 Mayıs günü Ebru Timtik’ in kuzeni Deniz Ümran Artı Tv’ ye konuştu. Aile olarak yaşadıkları durumdan bahseden Ümran: “Biz aile olarak 2 aydır zorlanıyoruz. Sesimizi her tarafa duyurmaya çalışıyoruz. Sanatçılara, milletvekillerine yazıyoruz. Röportajlar veriyoruz. Tabi bu Corona sürecine denk gelmesi bizi epey zorladı. Belli bir zaman yasaktı şimdi ise de çok izin verilmiyor. Tabi normal bir zamanda da çıkıp pankart açtığın zaman seni gözaltına alıyorlar. Halalarım orada onu yaşıyorlar. Bir kaç sefer göz altına alındılar. Pankart açtıkları için. Çocuklarının ölmemesini istedikleri için gözaltına alınıyorlar. Yani. Hiçbir şekilde bizi konuşturmuyorlar. ” Dedi.

Ölüm orucu direnişçisi Ebru Timtik ile ilgili “ Biz onu hep savunacağız. Halalarımın sürekli gözaltına alınması bir yıldırma politikası. Ama biz her zaman Ebru abla için sokaklarda olacağız. Çünkü aldığımız haberlere göre sağlık durumu kötüleşmiş. Çok zayıflamış. 42 kiloya düşmüş. Aynı zaman da ağzında ve vücudunun değişik bölgelerinde yaralar çıkmış. Ve üzerinden zaman geçmesine rağmen bunların iyileşmediğini öğrendik. Kas ağrılar artık dayanılacak dibi değilmiş. Çok fazlaymış. Tabi bunları kendi bize söylemiyor. Hiç şikayet eden biri değildir. Bizi üzmek istemez ama avukatlarıyla düzenli olarak görüşüyor. Bizde onlardan bilgi alıyoruz.” Diye açıkladı.

Yargı süreci ile ilgili ise “İnsanların Ebru abla ve Aytaç abiye değil hükümetece Adalet bakanlığına mesaj vermelerini istiyoruz. Onlar sadece adil olarak yargılanmak istiyorlar. Yargıtay şu anda ön incelemeden, incelemeye almış dosyalarını. 1-2 hafta içinde biz cevap bekliyoruz. Yargıtay’ın kesinlikle bu kararı bozmasını istiyoruz. Eğer bozmaz da dosya Anayasal Mahkemesine kadar uzarsa Ebru ablanın o zamana kadar yaşayamayacağından korkuyoruz. O yüzden eğer bu iki hafta içinde yeteri kadar kamuoyu yaratırsak, sesimizi duyurursak Yargıtay’ın bu kararı bozacağına inanıyoruz.” Dedi.

Ebru Timtik ölüm orucu direnişinin 154. Aytaç Ünsal ise 124.günündeler. Sağlık açısından durumları ikisinin de kritik denilebilecek seviyeyi aştı. İki avukatın adil yargılanma hakkı için 150 küsür gündür bedenlerini yargılanma sürecinde yaşadıkları hukuksuzluklara ve adaletsizlere karşı açlığa yatırdı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.