Okullar açıldı. Uyuşturucu sezonu da!


2019-20 eğitim sezonu yaz tatilinin ardından her yıl katlanan sorunlarıyla açıldı. Bu sorunların başında paralı eğitim geliyor. Çocukları iyi bir gelecek umuduyla okula başlayan ailelerin, gerici, faşist, paralı eğitiminin dışında bir sorunu daha var: Uyuşturucu! Yeni eğitim yılı başlarken değişik derneklerin hatta devletin resmi kurumlarının açıkladığı veriler öğrencilerin nasıl ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

Bu derneklerden biri olan Temiz Toplum Derneği’nin Genel Başkanı Bilal Ay okullarda uyuşturucunun yaygınlığını,‘okul servislerinde dahi uyuşturucu pazarlandığı’ sözleriyle özetleyerek şöyle dedi:

“Bugün ülkemizde uyuşturucuya başlama yaşı sekize, tedaviye başlama yaşı 11’e, uyuşturucudan ölüm yaşı ise 14’e kadar düşmüş durumda. Eskiden uyuşturucu için transit ülke konumunda olan ülkemiz bugün tüketim ülkesi haline geldi.”

“Tedavinin gerçekleştirildiği AMATEM’lerdeki yatak kapasitesi 1062. ÇEMATEM’ler de ise sadece 100. Tedavi sonrası rehabilitasyon aşaması ise yok! Gerek bu istatistikler, gerekse ülkemizin genç nüfusu uyuşturucu ile çok daha aktif bir mücadeleyi gerekli kılıyor. Çünkü bir bağımlılığı önlemek, bir bağımlıyı tedavi etmekten çok daha kolay.”

Bu derneğin elde ettiği verilere göre İstanbul’da 500 bin kişinin uyuşturucuya bulaşmış, 200 bin kişi ise bağımlı. Uyuşturucuya başlama yaşı 8.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.