Oğullar, Katledilen Anneleri İçin Direniyor!

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yapılan bir ev baskını sırasında Edibe Özçelik kalp krizi geçirdi ve hastahaneye götürülmesine izin verilmedi. Bu nedenle 16 ocak tarihinde ise hayatını kaybetti.
O günden bu yana Ümit Özçelik ve Servet Özçelik annelerinin ölmesine sebep olan, AKP’nin katil polislerinin yargılanması için 122 gündür Samandağ’da ki Abdullah Cömert parkında yaşadıkları adaletsizliği Hatay’da yaşayan insanlara duyuruyorlar.
Ümit Özçelik annesini katledenlerin cezalandırılması için 122 gündür direniyor ve adalet talebini haykırıyor. İçi boş bir dosyayla evine bir gece yarısı baskın düzenlenen ve annesinin cenazesine bile katılamayan Ümit Özçelik’in adalet mücadelesi sürüyor.
Her gün gerçekleştirdikleri eylemde işkenceyle gözaltına alınıyorlar, para cezaları kesiliyor ve çekim yapmaları engellenmeye çalışılıyor.

Bu hafta ise Özçelik kardeşler yeniden her gün gösteriler düzenlendi. Basın açıklamaları, oturma eylemleri, bildiri dağıtımları gerçekleştirildi.
Açıklamalarda ise Edibe Özçelik nezdinde adaletsizliğe uğrayan herkesten bahsedildi. Adalet talebiyle ölüm orucunda olan Halkın Avukatları ve Özgür Tutsaklar anlatıldı.

AKP’nin katil polisleri halkı katlediyor ve katilleri yargılamıyor. Polis AKP’nin koruması altındadır. AKP iktidarı yaptığı adaletsizliklerin halka yansımasını istemiyor, ancak direnişler faşizmin adaletsizliklerini bir bir ortaya seriyor.

Edibe Özçelik’in katilleri adaletli bir şekilde yargılanana kadar, oğulları her gün Hatay’ın Samandağ ilçesinde ki Abdullah Cömert parkında eylemlerini sürdürecekler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.