ÖĞRETMENLER EYLEMDE…

Atanamayan öğretmenler, Ankara Ulus’ta bir araya gelerek, atamalarının yapılmasını talep ettiler.
Öğretmenler, gerçekleştirdikleri eylemde, ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artışa dikkat çekerek, “2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen ataması talep ettiklerini” belirttiler.

1 Şubat’ta gerçekleştirilen eylemde, öğretmenler, yaptıkları açıklamayla sorunu ve taleplerini duyurdular.
Öğretmenler tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Bizler, hayatını eğitime adamış ve geriye kalan hayatımızı da eğitmekten yana kullanacak olan eğitimin neferleriyiz. Herkesçe bilinir ki eğitimin bel kemiği öğretmenlerdir. Öğretmensiz ne okul olur ne öğrenci ne de sınıf…”

“Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2021 KPSS’ye 377 bin öğretmen girmiştir. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış, son derece de dikkat çekici bir hal almıştır. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hal almaması adına 2022 Şubat ayında, 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen ataması talep ediyoruz”.

MECLİS KAPISINDAKİ ÖĞRETMENLERE POLİS ENGELİ
1 Şubat’ta bir başka öğretmen eylemi de TBMM kapısı önündeydi.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklifin Meclis Genel Kurulu’nda görüşüleceği gün gerçekleştirilen eyleme, öğretmenler, hazırlanan kanunun öğretmenlerin taleplerini karşılamaktan uzak olduğu belirtilerek, kanunun geri çekilmesi istendi.

Sosyal ağlarda paylaşın