Ölüm Orucu Direnişçisi TÜGVA’yı Anlatıyor:
“ÜRETEMEDİKLERİ İÇİN ÇALIYORLAR”…

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), geçtiğimiz günlerde Grup Yorum’un bir parçasını kendilerine uyarlamışlardı.
TÜGVA’nın müzik grubu olarak bilinen Grup Aksiyon, Grup Yorum’un İleri albümünde yer alan Özgürlük Tutkusu adlı türküsünü izinsiz, telifsiz kendilerine uyarlayarak, TÜGVA’nın tanıtım videosunda kullandı!
Ölüm orucu direnişçisi Gökhan Yıldırım, bu konuda kısa bir mektup yazarak, TÜGVA’nın kim olduğunu hatırlatmış. Yıldırım’ın mektubunu yayınlıyoruz (Altbaşlıklar, GHA tarafından konulmuştur):

“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) müzik grubu Grup Aksiyon, Grup Yorum’un İleri albümünde yer alan Özgürlük Tutkusu adlı türküsünü “uyarlayarak” TÜGVA’lıların tanıtım videolarında kullanmışlar!
Adına da “TÜGVA’lıyız Biz” demişler.
TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı), siyasi iktidarın öğrencileri sözde “emanet” ettiği bir vakıftır! Bu vakıf ilkokullardan üniversitelere kadar geniş bir zemin üzerinde varlıklarını sürdürmekteler.
Sadece okullarla sınırlı kalmayıp birçok alanda (spor-kültürel vb.) faaliyet sürdürmekteler. TÜGVA’nın faaliyetleri içinde “Namaz Ağacı” projesi, “Çizimlerle Hadis” yarışması gibi etkinlikler de düzenlemektedirler.


Bu vakıf sadece 2021 yılı içinde devletten milyonlarca lira para almaktadır. Aldıkları bunlarla sınırlı değildir. Kiralık iş yerleri, yurtlar, işletmeler ve her türlü devlet olanağından istedikleri kadar faydalanmaktadırlar.
Hatırlanırsa, Büyükada’nın girişindeki gişelerin üst katını çok ucuza kiralayıp, düğün-kına gibi organizasyonlara yüksek miktarlarda kiraya verdikleri haber olmuştu.

ANLADIKLARI TEK ŞEY ÇALMAKTIR!
Bu kadar olanağa, imkâna sahip olan TÜGVA’nın sözde müzik grubu Grup Aksiyon, niye Grup Yorum’un şarkısını çalarak sözlerini değiştirip yeni bir “marş” yapmıştır? Çünkü yaptıkları ne bir “alıntı”dır, ne de “uyarlama”dır. Kaldı ki devrimci müzik grubu olan Grup Yorum’un şarkılarını-marşlarını hiç alıntılamadan, uyarlamadan bile söyleyecek-çalacak bir grup değildir Grup Aksiyon!
Tüm hak ve özgürlüklerin alabildiğine baskı altına alındığı, özgürlüklerin kısıtlandığı bu sistemde, burjuva sanatçıları ve Grup Aksiyon gibi şakşakçıları, ne düşünebilir ne üretebilir? Üretebilecekleri hiçbir şey yoktur. Anladıkları tek şey çalmaktır!

BURJUVAZİ ÜRETEMEDİĞİ İÇİN EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYOR!
Burjuvazi ve şakşakçıları üretemedikleri için, emek hırsızlığı yapmaktadırlar.
Halkın kültüründen, devrimci mücadelenin içinden süzülüp gelen gelenekleri, türküleri, marşları kapitalizmin piyasasına göre değiştirmektedirler.
Yani yozlaştırmaktadırlar…
Marşlarımızı-türkülerimizi alıp sözlerini değiştirerek söylemek, üretememenin geldiği bir sonuçtur. Ancak sadece sözleri değiştirmekle kalmayıp, bilinç bulanıklığı yaratmaktadırlar.
Özgürlük Tutkusu şarkısının sözleri, devrimci tutsakların özgürlüğe olan inançlarını, özgürlük eylemlerinin kaçınılmazlığını, tutsaklığın ilelebet olmayacağını ve Nazım Usta’nın da sözlerini ekleyerek “O duvar duvarınız vız gelir bize vız” diyerek tutsakların özlemlerini anlatmaktadır.

Peki TÜGVA’lı gençler, ne anlatmışlardır?
“Biz biz biz TÜGVA’lıyız biz
Kutlu bir davaya sevdalıyız biz
Biz biz biz TÜGVA’lıyız biz
Ümmetin ümidi TÜGVA’lıyız biz”
diye şarkı sözlerini değiştirmişlerdir.

SARAYLARDA SOYTARILIK YAPARAK SANAT YAPILMAZ!
TÜGVA ve benzer vakıflar, iktidarın ideolojisini gençlere taşıyarak onları yozlaştırmaktadır. Bu gibi vakıflar üzerinden gençliğe ulaşarak kendilerine kitle oluşturmaktadırlar.
Bu gibi vakıflar, yeri geldiğinde halk içinde, gençlik üzerinde faşizmin sopası görevi görmektedir.
Grup Yorum bu türküleri-marşları söyleyebilmek için 1985 yılından bugüne büyük bedeller ödedi; hala da ödemektedir.
İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, konser yapabilmek için Ölüm Orucu direnişinde günlerce-aylarca direnerek yaşamlarını verdiler.
Bu türküler can-kan bedeli yazılmış ve söylenmiştir. Her bir söz, kanla yazılmıştır. Sözlerini değiştirmek, en hafif deyimiyle alçaklıktır!
Grup Yorum’a konser yaptırmamak, Grup Yorum üyelerinin tutuklanmaları, İdil Kültür Merkezi’nin sürekli basılmasının sebebi, şarkılarını marşlarını çalmak için miydi?
Aynı şarkılar Grup Yorum’a yasak, Grup Aksiyon’a serbest öyle mi?
Bunun adı hırsızlıktır. Grup Aksiyon, TÜGVA’lılar, hırsızlığı kimden öğrendiler?
Marşlarımızı, türkülerimizi alıp sözlerini değiştirerek saraylarda soytarılık yaparak “sanat” yapmış olmuyorlar. Çünkü sanat sınıfsaldır ve ancak ait olduğu sınıfın özelliklerini gösterir. Yani sözleri değiştirerek, ne “kutlu bir davaya sevdalı” olunur ne de “ümmetin ümidi” olunur!

Sonuç olarak; burjuvazi ve kuklaları, ideolojik olarak çöküş içindedirler. Üretememektedirler ve çareyi hırsızlıkta bulmuşlardır. Biz devrimci tutsaklar, Grup Yorum dinleyicileri ve Helin ile İbo’nun yoldaşları olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Değerlerimize dokundurtmayacağız!

Ölüm orucu Direnişçisi Gökhan YILDIRIM

Sosyal ağlarda paylaşın