DİJİTÜRK’TE EYLEM…

Digitürk’te çalışan işçiler, düşük zamları protesto etmek için şirket genel merkezinin önünde bir araya gelerek protesto eylemi yaptılar.
Yüzde 17 zama tepki gösteren medya emekçileri, eylemde yaptıkları açıklamada “Açlığa mahkum edilmek isteniyoruz ve bunu asla kabul etmiyoruz” dediler.

Dijitürk patronları, keyfi olarak işçilere % 0 ve % 17 arası zamlar yaptılar. Yapılan zamlar, bırakın zammı, zaten enflasyonun bile gerisinde kaldığı için aslında ortada bir zam yok; eriyen ücretler var.
Diitürk çalışanlarının bir çoğu ise zaten asgari ücretle çalıştırılıyor.
Digitürk yönetimini, şirket merkezi önündeki eylemde, sloganlarla, alkışlarla protesto eden kanal çalışanları, yaptıkları konuşmalarda şunları belirttiler:

“Digitürk medya emekçileri olarak yıllardır sürdürülen enflasyon altı zamlarla ezildik. Bu yıl itibariyle yüzde 17 zamla açlığa mahkum edilmek isteniyoruz ve bunu asla kabul etmiyoruz”.
“Bize verilen bir teklif yok, çalışanlara rızaları dışında %0 ve %17 arası zam yapıldı. Talebimiz, maaşta iyileştirme ve bizi enflasyonun altında ezdirmeyecek bir zam oranı.”

Digitürk çalışanları, ayrıca Twitter’da açtıkları ‘Digitürk Çalışanları’ isimli hesap üzerinden ‘haklarıverdigitürk’ etiketiyle de medya üzerinen protesto başlattılar.
Digitürk, 2016 yılında Katar merkezli eğlence şirketi beIN Media Group tarafından satın alınmıştı. Digitürk’e ait kanallar, beIN Media Group’a dahil oldu ve 2017’den itibaren yeni ismiyle yayın hayatına devam etmişti.

Sosyal ağlarda paylaşın