OBSAV’dan Barkın Timtik Açıklaması

Uluslararası savunmaya yönelik hak ihlalleri ve avukatların insan haklarını gözlemevi olan OBSAV’ın avukat Barkın Timtik için bir açıklama yaparak Barkin Timtik’in nezninde Türkiye’de avukatların yasadığı baskılara dikkat çekti.

Barkın Timtik’in mesleki hayatı boyunca yaşadığı tutsaklıklar ve baskıların hatırlatıldığı açıklamanın bazı bölümleri şöyle ;

” Barkın Timtik, 36 yaşındı ve ÇHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi bir avukat. 20 Mart 2019 tarihinde ‘örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ablası Ebru ise 13 yıl 6 ay ceza aldı.

12 Eylül 2017’de, HHB’ye yapılan baskında tutuklananlar arasındaydı Barkın Timtik. Avukatlığını yaptığı Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşmasından bir gün önce gerçekleşmişti bu tutuklama.

16 meslektaşıyla birlikte 14 Eylül 2018 günü serbest bırakıldı Barkın Timtik. Hemen ertesi gün savcılığın itirazı üzerine, aynı mahkeme heyeti tarafından hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

Barkın Timtik, 15 Aralık 2016 tarihinde, polis tarafından öldürülen bir müvekillinin cenaze yemeğinde, polislerce şiddet görmüş ve tutuklanmıştı. Esenyurt polis merkezinde 4 gün tutulmuştu. Polis merkezinde dövüldüğü ve avukatlarıyla görüştürülmediği öğrenildi.

Silivri hapishanesine gönderilmeden önce, Barkın Timtik salonda bulunan diğer HHB avukatlarına şöyle seslendi « Bugün HHB’li olmaktan çok onur duyuyorum. Hepinizi çok seviyorum, herkese selam söyleyin. Düşmana dayanışmanın ve mücadelenin ne olduğunu göstereceğiz. Kazanacağız ! » Barkın Timtik 16 Şubat 2017 tarihinde serbest bırakılmıştı. 

2 ay sonra, 20 Nisan 2017 tarihine ise polisin bir baskında öldürdüğü Dilek Doğan’ın mahkemesinde, hakimin kararına karşın salondakilerin çıkartılmasına karşı koyduğu için yeniden bir gözaltı yaşadı.

3 ay sonra 17 Temmuz 2017, Ankara’da açlık grevinde olan eğitim emekçileri müvekilleri için yaptıkları bir basın açıklamasında ablası Ebru ile yeniden gözaltına alındı.

Barkın’ın hayatında uzun baskılar sürecinin bir kaç etabı bunlar sadece. Daha önce de 23 Ocak 2013 ile 21 mart 2014 arası ÇHD davasından tutuklu kalmıştı. “

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.