Ne zaman doğru konuştular ki?

Eski milli futbolcu Gökhan Zan depremin ardından İletişim Başkanlığı’ndan iki kişi tarafından arandığını fakat verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

Depremin ilk anlardında sosyal medya hesabından yaptığı çağrı ile yaşanan katliamın boyutunu duyurmuştu Gökhan Zan. Deprem boyunca hep memleketinde oldu ve halkı kurtarmak için çabaladı.

Dün katıldığı bir programda Gökhan Zan şunları dile getirdi:
“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan iki kişi aradı. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bana yalan söylediler. Ne istediysek gelmedi. Vinç yolda dedi, gelmedi”

Ülkemizde belki futbolcu olmasından, geliri yüksek olmasından dolayı yoksulluk ile karşılaşmayan Gökhan Zan faşizmin bir diğer yanıyla tanıştı. Faşizm sadece yoksulluk ile kendini göstermiyordu elbette. Bir depremin yarattığı sonuç faşizm gerçeğini, yaşadığımız ülkenin sisteminin niteliğini göstermeye yeter.

YIKIM!
ON BİNLERCE ÖLÜM!
DEVLETİN KURTARABİLECEĞİ ONBİNLERCE ÖLÜM!

Evet Gökhan Zan’ın yalan söylediler hakkımı helal etmiyorum diyerek tepki gösterdiği faşizmdi.

Faşizm yalandır.
Faşizm ahlaksızlıktır.
Faşizm halk düşmanlığıdır.
Halkın kanıyla beslenir.
Ancak halk olarak yapılması gereken “hakkımı helal etmiyorum” demek değildir.
BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ

Elbette hakkımızı helal etmeyeceğiz. Ancak hakkımızı helal etmememiz onların umrunda olmayacaktır.
Ne zaman hesap soracağız, burnunuzdan fitil fitil getireceğiz der, ve örgütlenerek mücadele etmeye başlarsak o zaman uykuları kaçacaktır.

Depremde kaybedilen onbinlerce insanımızın, evi barkı başına yıkılan evsiz barksız aç açıkta kalan milyonlarca halkımızın acısını acısı bilen herkesin yapması gereken örgütlenmektir.
Halkın Gücü komitelerinde örgütlenerek mücadele etmektir.
HALKIN KANIYLA BESLENENLERİN UYKULARINI KAÇIRMAKTIR!

Sosyal ağlarda paylaşın