Mustafa Koçak’ın Kitabı:

“Sen Kimseye İftira Atma”

Mustafa Koçak’ın bir kitabı yayınlandı.
Boran Yayınları tarafından yayınlanan kitabın adı “Sen Kimseye İftira Atma.”
Kitabın bir diğer ismi ise “Ben Bir Dağ Keçisiyim”.
Kitabın adı, annesinin Mustafa Koçak’a söylediği bir sözden geliyor.
O söz nasıl ve ne zaman söyleniyor?

Bir İftira ve Müebbet Hapis!

28 yaşında ve şu an ölüm orucunun 200’lü günlerinde olan Mustafa KOÇAK, yoksul bir ailenin ortanca oğlu. Bir ablası ve bir kızkardeşi var. Gözaltına alınana kadar normal bir hayatı olan Mustafa Koçak itirafçı ve iftiracı bir işbirlikçinin, Berk Ercan’ın; “Bana köftecide kendi söyledi”den ibaret ifadesi ile savcı Melmet Selim Kiraz eylemindeki silahı temin ettiği suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.


“Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesini senelerdir açıklayamayan ve nasıl gerçekleştirildiğini bulamayan AKP iktidarı, bir suçlu arıyor ve suçu Berk Ercan denilen iftiracı, işbirlikçiye bir cümle söz söyleterek Mustafa’ya müebbet hapis cezası veriyor.”(*)
Mustafa Koçak’a verilen bu cezadan sonra, ilk ziyarette annesi Zeynep KOÇAK, ona şöyle diyor:


“Oğlum, bizim canımızı yaktılar. Evime, ocağıma, ciğerime ateş düşürdüler. Sen kimseye iftira atma! Kimsenin evine, ocağına ateş düşürme! Benim gözüm yaşlı; başka ailelerin de gözleri yaşlı olmasın!”.
Kitabın adı işte buradan geliyor.
Kitaba yazılan “giriş”te bu durum şöyle değerlendiriliyor:
“Annesinin “Sen kimseye iftira atma!” sözüyle Ömrünü veriyor!”

Baba Öğüdü: “Dayan, boyun eğme!”

Faşizm, ahlaksız, namussuz bir düzen.
Mustafa gözaltında iken işkenceci polis, Mustafa’ya işbirliği teklif etti, itirafçılık adı altında iftiracılığı dayattı. Mustafa bunu kabul etmeyince bu sefer ailesi ile hamile olan ablası ve küçük kız kardeşine tecavüz etmekle tehdit ettiler. AKP’nin polisi, böylesine aşağılık ve alçakça bir tehditte bulunabildi.

Mustafa bu tehdide de boyun eğmedi.
Babası Hasan Koçak, oğlunun bu tavrıyla onur duydu ve oğlunun tutuklanmasından sonra gittiği görüşte ona şöyle dedi: “Mustafa, oğlum; sen bir şey yapmadın. Sana atılan bu iftira, eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Dayan, boyun eğme!Sana dayatılanları kabul etme! Oraya onurunla girdin, onurunla çıkacaksın!”
Mustafa, babasının öğüdünü tuttu, tutuyor.

Mustafa Anlatıyor:


“Sen Kimseye İftira Atma” kitabı, Mustafa Koçak’ın kendi anlatımı ve yazısıyla yazılan bir kitap. Her satırı onun anlatımlarından oluşuyor.
Kitabın bir özgünlüğü de, Mustafa’nın anlatımları, kitap boyunca çizimlerle destekleniyor.
Çizimler, Özgür Tutsakların kaleminden çıkmış.
Mustafa’nın anlattıklarını, bazen mizah, bazen kara mizah yoluyla çizgiye dönüştürdüler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.