“Mustafa bize yaşadığımız bunca adaletsizliğin ortasında, adalet tüm halkın talebi haline gelmişken çaresiz olmadığını gösterdi”

15 Nisan’ da konuttan ayrılmama ve yurtdışı yasağıyla şartlı tahliye olan Umut Şener ‘le bir röportaj gerçekleştirdik. Kanser hastası olan ve daha önce çokça kez ameliyat geçirmiş olan Umut Şener hapishanedeki koşulları anlattı. Hastalığının son süreçte yaşadığı siyasi baskılardan kaynaklandığını söyleyen Şener “ Benim şiddetli kanamam ve ağrım olmasına rağmen ultrason çekimi gibi basit işlemler dahi yapılmadı. Bunların sonucunda da ciddi bir gecikme yaşandı” dedi.

Muhabirimizin “ Hapishanenin fiziki koşulları nasıl ki insanlar sağlam girip hasta çıkıyor ? ” sorusu üzerine Umut Şener “ Örneğin revire 1 hafta çıkıyorsanız diğer hafta çıkarmıyorlar. Ben 5 Arlık’ ta Ürolojiye polikinliğine sevkimi ilk istediğimde bana dediler ki ‘sen geçen hafta da revire çıkmışsın o yüzden seni bu hafta revire götürmeyeceğiz.’ şeklinde cevap verdiklerini söyledi. Ancak 19 Aralık’ ta revire çıkıp durumumun acil olduğunu söyledim. Ve benim o zaman kanamam vardı. Ayakta bile duramayacak haldeyim” dedi. Umut Şener ilaçlar konusunda ise “Ülkede yaşanan durum buraya da yansıyor. Ağrı kesiciyi ayda 1 kez alabiliyorsunuz. Çok fazla ağrınız olsa bile ayın dolmasını bekliyorsunuz” dedi.

Mustafa Koçak ile aynı hapishane de kalan Umut Şener ölümsüzleşen direnişçiyle ile ilgili ise şunları dedi: “ Hepimizin duyguları çok derin. Biz aynı kampüsün içindeydik. Yürüsek 30 metre sonra yanlarına gitmiş olacağız belki ama onlardan haber bile alamıyorduk. Ama biz 24 saatimizde onunla nefes aldık. Çok tarihsel bir noktada artık. Yaşadığımız bunca adaletsizliğin ortasında, adalet tüm halkın talebi haline gelmişken çaresiz olmadığını gösterdi.”  Mustafa Koçak’ a yapılan zorla müdahaleyle ilgili ise “ Gardiyanlar bize sürekli Nasılsınız? İyi misiniz? Diyince biz Mustafa’ya bir şey olduğunu anladık. Sonrasında öğrendik ki hastaneye kaçırılıp copla tecavüze kadar varan işkenceler görmüş 5 gün boyunca. Yapan ekip bizi şaşırtmadı. Mustafa’nın da bir konuşmasında geçiyor “Dahiliye uzmanı başhekim Ali Gamlı” kendisi. Aynı zamanda bizimle de ilgilenen hekim kendisi. Mustafa için “  Kendinizi aç bırakmak olur mu. Ben Mustafa’nın bilinci kapanırsa müdahale ederim” dedi bizlere ama biz zorla müdahalenin sonuçlarını anlattık. Mustafa’nın ölmek için eylem yapmadığını taleplerinin karşılanması için yaptığını söyledik. Yani bile bile yaptılar”

Kendi sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Umut Şener: “Ben çok iyiyim. Moralim iyi, moralim yerinde. Büyük ailem arkamda. Çok büyük bir güç kaynağım var bu nedenle. İyileşmem için bir neden yok. İçerde bütün olanaksızlıklara rağmen arkadaşlarım bana çok iyi baktılar, olmayan olanakları yarattılar…. dışarı çıktığımda doktorlar bana “çok iyi bakmışlar” dedi”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.