Musa Orhan’ın Tutuklanması Talebi Reddedildi

Süleyman Soylu ve AKP hükümeti Musa Orhan tecavüzcüsünü korumaya devam ediyor. Musa Orhan, İpek Er’e karşı ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davanın dün görülen ilk duruşmasında susma hakkını kullandığı açıklanırken, mahkeme Orhan’ın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi.

İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında açılan davanın ilk duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan tutuksuz yargılanan Orhan’ın Ankara’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, İpek Er’in annesi, babası ve ağabeyi müşteki sıfatıyla katılırken, tarafların avukatları da hazır bulundu.

Görülen ilk duruşmaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekilleri Meral Danış Bestaş, Feleknas Uca, Dersim Dağ, Sıddık Taş, Rosa Kadın Derneği üyeleri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazliaka, OHD’li avukatlar, İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Rehsan Bataray, Batman Baro Başkanı Hamid Çakan ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Urfa barolarına bağlı avukatlar katıldı.

Duruşmaya katılmak isteyen gazeteciler, 46 avukat ve duruşmayı izlemeye gelen çok sayıda kişi ise yer yok bahanesiyle duruşma salonuna alınmadı.

Orhan´ın avukatı duruşmadan 5 dakika önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Musa Orhan susma hakkını kullanacaktır” demesi ve duruşmada Musa Orhan, ısrarla beyanda bulunmak istemediğini ve susma hakkını kullanmak istediğini dile getirmesi dikkat çeken bir başka unsur.

Orhan´ın Tutuklanma talebi reddedildi
Er ailesi avukatları fail Orhan’ın tutuklanmasını talep ederken, İddia makamı, Orhan’ın tutuklanmasına ilişkin taleplerin reddi yönünde mütalaa verdi. İpek Er’in annesi baygınlık geçirmesi üzerine duruşmaya ara verildi. Aranın ardından ise kararını açıklayan mahkeme, Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma ise 25 Şubat 2021 tarihinde yapılacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.