Dünya’ nın ve Türkiye’ nin Dört Yanından Grup Yorum’ a Destek Açıklamaları !

14 Ekim günü Grup Yorum’ un çalışmalarını sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi 14.defa basıldı. Baskında her yer darmadağın edilirken önceki baskınlarda olduğu gibi yine polis müzik aletlerinin tellerini koparıp kırdı. Müziklerini yapmak uğruna 2 şehit veren Grup Yorum baskılara rağmen sanatını yapmaya devam ediyor.

Dünya’ nın ve Türkiye’ nin birçok yerinden de İdil Kültür Merkezine yapılan baskınla ilgili açıklamalar yapıldı.

Türkiye

Devrimci İşçi Hareketi (DİH) :

14 Ekim günü AKP’nin katil sürüleri eş zamanlı olarak Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi ve TAYAD’ın çınarı Mehmet Güvel’in Çayan Mahallesi’nde bulunan evine baskın düzenledi.

İdil Kültür Merkezi’ne zırhlı araçlarıyla sürüler halinde giden AKP uşakları beş Grup Yorum üyesini gözaltına aldı. Mehmet Güvel’in evinden ise kendisi ve ziyaretine gitmiş olan Yılmaz Viraner gözaltına alındı. Yaşanan bu baskınlarda her yer talan edildi, şehitlerimizin fotoğraflarımıza saldırıldı, Grup Yorum’un enstrümanları kırıldı…

Yaşanan bu baskınlar, gözaltılar AKP’nin siyasi zaferimizi hazmedememiş olmasıdır. Siz ister kabul edin ister etmeyin biz zaferi kazandık! Zulmünüzü, yasaklarınızı tüm dünya duydu, milyonlarca avukat HHB avukatlarının dosyasına müdafi oldu, Mustafa Koçak’ın adalet çığlığını tüm dünya duydu, Grup Yorum’un konser yasaklarına karşı yüzlerce müzisyen Yorum’un sesi oldu. Bunu ne baskınlarınız ne de gözaltı, tutuklama terörünüzle gölgeleyemeyeceksiniz!

Korkak, aciz ve halk düşmanısınız bu yüzden de yenilmeye mahkûmsunuz! Biz kazandık! Ölümsüz Şarkımız Helin’le, Yedi Notanın Komutanı İbo’yla, Adalet Savaşçımız Halkın Koçak Yüreği Mustafa’yla, Adalet Tanrıçamız Ebru’yla BİZ KAZANDIK!

İstanbul siyasi şubede tutulan tüm Grup Yorum üyeleri derhal serbest bırakılsın! Alanlarda, meydanlarda yine Grup Yorum türkülerini söyleyecek, halkımızı adalete doyuracağız!

Baskınlar, Gözaltılar Bizi Yıldıramaz!

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

Gözaltılar Serbest Bırakılsın !

Direnişçiler Meclisi:

Grup Yorum Konseri İstiyoruz!

AKP iktidarı Grup Yorum’u, halkın direngen ve umutlu kavga türkülerini susturamıyor. Kökler, Pir Sultanlara, Dadaloğluna, Mahsunilere, Viktor Jaralara dayanan devrimci müziği- devrimci sanatımızın tarihsel yürüyüşünü engelleyemiyor.  Bu gerçeğin farkında olan tüm iktidarlar gibi AKP de halka umut ve direnç taşıyan türkülerin gücü karşısında çaresiz kaldıkça saldırmaya devam ediyor.

Bu saldırılar AKP’nin yönetememe krizinin devam eden çaresiz sonuçlarındandır. AKP Grup Yorum’u tecrit edip yalnızlaştırmak terörize edip yok etmek istedi. Özellikle son 4 yıldır bu politikayla azgınca saldırdılar Grup Yorum’a. Konserlerini yasakladılar, halkın devrimci sanat mevziisi İKM’yi defalarca kez bastılar, Grup Yorum elemanları sürekli gözaltına aldırıp tutuklattılar, başlarına para ödülleriyle arananlar listelerine koydular… Ne var ki Grup Yorum tüm bunlar karşısında yılmadı, geri adım atmadı, devrimci sanat çizgisinden vazgeçmedi, her koşulda halka ulaşmanın yollarını aradı ve buldu.  DİRENDİ… Halkın Devrimci Sanatına Ölüm Orucunda iki üyesini feda etti. İbo ve Helin’le dünyayı ayağa kaldırdı ve halkları devrimci sanat için bir araya getirdi. Tecridi dağıttı, terörize etme politikalarını alt üst etti. Dünyanın her yerinden Grup Yorum’un direnişinin, türkülerinin sesi yükseldi. Grup Yorum; emperyalizme ve faşizme karşı devrimci sanat cephesinden bir zafer yarattı.

AKP işte bu nedenle de saldırıyor Grup Yorum’a. Çünkü yenildi ve yenilgi ile daha da saldırganlaşmak dışında bir politikası olmayacak kadar güçsüz.

Biz Direnişler Meclisi olarak halkın devrimci sanatı için, türküleri için direnen; konser hakkı için direnen, bunun için bedel ödeyen Grup Yorum’un yanındayız. Talepleri de taleplerimizdir.

BASKIN DEĞİL KONSER İSTİYORUZ. Ve bu istek milyonları isteğidir, milyonların isteğinin önüne hiçbir güç geçemez.

Gözaltındaki İdil Kültür Merkezi Emekçileri Serbest Bırakılsın!

Dev-Genç:

AKP faşizmi, Grup Yorum şehitleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in canları pahasına savundukları kültür merkezine, Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne ve TAYAD’lı Mehmet Güvel’in evine 14 Ekim tarihinde operasyon adı altında saldırdı. İdil Kültür Merkezi’nde bulunan Grup Yorum üyeleri ve İdil Kültür Merkezi emekçileri Sultan Gökçek, Bergün Varan, Betül Varan, Erem Erdem, Barış Gürses işkenceyle gözaltına alındı.

AKP faşizmi, durduk yere saldırmıyor. Bu düzenlenen operasyonların elbette ki bir sebebi var.Bu sebep, Helin Bölek’tir, Mustafa Koçak’tır, İbrahim Gökçek’tir, Ebru Timtik’tir!Direnişimizin yarattığı hazımsızlıkla saldırıyorlar! Kurumlarımızı basıyor, “arama” bahanesiyle dağıtıyor, yıkıyor, kurum çalışanlarını işkenceyle gözaltına alıyorlar.

BU SALDIRILAR DİRENİŞİMİZİN NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU DA DÜŞMANIMIZIN NE KADAR ALÇAK, NE KADAR AŞAĞILIK OLDUĞUNU DA BİR KEZ DAHA GÖSTERİYOR!

Saldırılarınız, sizi koruyamayacak!

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Gözaltılar Derhal Serbest Bırakılsın!

Liseli Dev-Genç:

İdil Kültür Merkezi’ni ve TAYAD’lı Ailelerimizin Evini Basarak Bize Gözdağı Vermezsiniz!

Direnişlerimiz ve Zaferlerimiz Karşısında Acizsiniz, Korkaksınız!

Helin’e, İbrahim’e, Mustafa’ya ve Ebru’ya Sözümüzdür;

Halk Düşmanlarından Hesap Soracağız!

14 Ekim 2020 tarihinde halkın sanatçılığını 35 yıldır yapan Grup Yorum ’un, sanat çalışmalarını sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi ve TAYAD’LI MEHMET GÜVEL amcamızın evi AKP’nin alçak polisleri tarafından basılmıştır. Ve baskında Grup Yorum üyeleri, İdil Kültür Merkezi çalışanları ve TAYAD’lı ailelerimiz gözaltına alınmıştır. AKP’nin katil sürüsü Mehmet amcamızın evini ve İdil Kültür Merkezi’ni talan etmiştir. Kitapları yerlere atmış, dolapları içine pul biber dökmüş, devrim şehitlerinin resimleri üzerini karalamışlardır. Ve daha birçok acizliği, pervasızlığı göstermişlerdir.

Kurumlarımıza yönelik yaptıkları her saldırı da, faşizmin karşımızda ne kadar küçüldüğünü görüyoruz.

AKP’nin polisleri ahlaksızlıkta sınır tanımıyor çünkü

Polislere ahlaksızlığın, katletmenin talimatını verenler direnişimiz ve kazandığımız zaferler karşısında ne yapacağını bilemez haldedirler. Bundan dolayı işkenceci sürülerini üzerimize saldırtıyorlar.

Ancak bu baskınlar, gözaltılar, işkenceler zaferimizle birlikte yükselen mücadelemizi engelleyemiyor.

Ülkemiz ve dünya halkları, tarih şahittir ki biz direnişlerimizle FAŞİZME DİZ ÇÖKTÜRDÜK!

Devrimci irademiz karşısında, halkımıza zulmü ve adaletsizliği reva görenleri haklılığımız altında ezdik!

30 kiloluk bedenleriyle şehitlerimiz, bütün o zırhlı araçlardan, uzun namlulu silahlardan, binlerce polisten, bürokrattan daha ağır geldi!

Bize Türkiye siyasetinde söz hakkı vermeyecekleri üzerine yeminler edenler, şimdi korkuyla ülkemiz sınırlarını aşarak dünya siyasetine yön verişimizi korkuyla izliyorlar!

Bas bas bağırıyorlar, güven de değiliz diyorlar, kendi mahkemelerine bile düşman oluyorlar!

İşte tüm bu nedenlerin sonucunda bize, kurumlarımıza, tek tek insanlarımıza saldırıyorlar!

Bir Kez Daha Söylüyoruz!

Baskınların, Gözaltıların, İşkencelerin Hesabını Sizden Misliyle Soracağız!

Gözaltılar Serbest Bırakılsın!

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Çayan Halk Cephesi :

Faşizm Dibe Battıkça Korkuyor, Sonu Gördükçe Saldırıyor!

Hiçbir Saldırı, Hiçbir Baskı Mutlak Sonu Geciktiremeyecek, Faşizmi Halkın Adaletiyle Yargılamamızı Engelleyemeyecektir!

Bu baskınları da diğer baskınları gibi sebepsiz ve beklenmedik bir saldırı değildi tabi ki de Adalet Savaşçılarımızın yazdıkları destan ve elde ettikleri siyasi zaferin şoku, paslanmış, küf tutmuş, işleyemez ve yönetemez hale gelmiş iktidarı ne yapacağını bilmez bir telaşa sokmuş, her içine düştükleri kriz girdabında olduğu gibi kurumlarımıza saldırıp işleyemez, çalışamaz hale getirmeye çalışma çaresizliğinden medet ummaya sevk etmiştir. Devlet Faşizmi günün siyasi iktidarına göre değişmeksizin her yenilgi karşısında böylesi acizce saldırmayı, alçakça arkadan vurmayı on yıllardır bir devlet geleneği haline getirmiş, her seferinde “bu sefer olacak, bu sefer başaracağız, bu sefer bitireceğiz” ahmaklığıyla bu amaçsız çabalarını, zaferi inşa eden, attıkları her adımla yeni zaferler, yeni mevziiler yaratan devrimciler karşısında amaçsızca denemekten bıkmamışlardır. Çabaları, çırpınışları nafiledir, bu yarattıkları karanlık, açlık, sefalet, adaletsizlik ve cümle kötülük onların boynuna dolanmış, bir urgan misali sarmıştır boyunlarını ve her kurtulma çırpınışlarında onları daha da sarmaya, daha da boğmaya devam edecektir!

Tüm Halkımıza, Gençlerimize, Yoldaşlarımıza, Tüm Halk Cephelilere Çağrımızdır; Mahallemize, Kurumlarımıza Sahip Çıkalım, El Ele Verip Alçakların Dağıttıkları, Talan Ettikleri Kurumlarımızı Eskisinden Daha Güzel Ve Çalışır Hale Getirelim! Unutmayalım; Gücümüz Birlikteliğimizdedir!

Hiçbir Baskı, Zulüm Karşısında Boyun Eğmeyecek, Demokratik Mevziilerimiz Olan Kurumlarımızı Terk Etmeyeceğiz! Baskılar Bizleri Yıldıramaz!

Gazi Halk Cephesi :

Ölüm Orucu Direnişi Karşısındaki Yenilginizi Komplolarla Baskınlarla Gizleyemeyeceksiniz!

AKP’nin eli kanlı işkenceci katilleri İdil kültür merkezi ve TAYAD’lı Mehmet Güvelin evine, eş zamanlı olarak baskın düzenleyerek işlediği suçlara bir yenisini deha ekledi. AKP faşizmi ölüm orucu direnişimiz karşısında yenilgiye uğradığını, güçsüzlüğünü komplolarla baskınlarla gizlemeye çalıştıkça kaybetmeye faşizmin çöplüğünde yok olmaya devam ediyor.

Bundan önce de yüzlerce kurumları bastılar acizce kırdılar, döktüler, işkencelerle katlettiler. Yine susturamadılar, yine durduramadılar. Daha da güçlü olarak çıktık karşılarına. Direnişlerimiz karşısında korkuyorlar korkularını büyütmeye devam edeceğiz. Uyarıyoruz suç işlemekten vazgeçin halkın adaletinden kaçamayacaksınız. İşlediğiniz her suçun hesabını soracağız.

Halkımızın üzerinden kanlı ellerinizi çekin.

Gözaltılar Derhal Serbest Bırakılsın!

Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer!

Şehitlerimize Sözümüz Var Halkımızı Adalete Doyurana Kadar Savaşacağız!

Armutlu Halk Cephesi:

İdil Kültür Merkezi’ni ve TAYAD’lı Mehmet amcanın evini AKP’nin kiralık katilleri bir kez daha kanlı ayaklarıyla kirlettiler.

Faşist AKP’nin katil polisleri kapılarımızı, camlarımızı kırdılar, talan ettiler.

Çekin o pis ellerinizi kurumlarımızdan, evlerimizden.

Faşist AKP’nin tüm saldırılarını örgütlenerek boşa çıkaracağız.

Yapılan bu saldırıların hesabını soracağız!

Haklıyız Kazanacağız!

Avrupa

Yunanistan Halk Cephesi:

Yönetememe krizi derinleşen faşist AKP halkın en soylu damarı devrimcilere saldırıyor. Amaç devrimcileri halkı teslim almak azgın sömürüsünü sürdürmektir. Kendileri bolluk içinde saraylarda yaşarken halk yokluk yoksulluk içinde yaşamaya devam etsin. İstiyorlar ki bu adaletsiz düzen ebediyyen böyle sürsün istiyorlar.

Ama bizi gözatlılarla tutuklamalarla bitiremezsiniz. Ne yaparsanız yapın bu düzeninizi yıkacağız. Bağımsız demokratik sosyalist bir ülke kuracağız.

Grup Yorum Halktır Susturulamaz

Türküler Susmaz Halaylar Sürer

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz

Gözaltılar Serbest Bırakılsın!

Yunanistan Özgür Tutsakları:

AKP faşizminin halk düşmanı polisleri bir kez daha İdil Kültür Merkezi’ni bastı. Ve yine ortalığı talan edip içeride bulunan Grup Yorum üyelerini, Fosem emekçilerini işkence ile gözaltına aldılar. Aynı şekilde TAYAD’ın çınarı Mehmet Güvel’in evini yani TAYAD’ı basarak orada bulunan TAYAD’lı aileleri gözaltına aldılar.

Bugüne kadar defalarca baskın, gözaltı, talan etme, tutuklama yaptılar. Amaçları halk için sanatı, devrimci sanatı bitirmekti. Ailelerin evlatlarını sahiplenmesini engellemek, onların mücadelesini büyütmenin önünde engel olmaktı. Ustaları Hitler ve Gobels gibi halkın sanatçılarına, analara-babalara düşmanlar. Amaçları   Grup Yorumu, TAYAD’ı bitirmek. Ancak Grup Yorum ve TAYAD kuruldukları günden itibaren nasıl ki her baskı cenderesinin içinden onurla, başını asla eğmeden geçtiyse bundan sonra da bu yolu buzkıran olarak aşıp geçecektir.

Akp faşizminin gücü, ne “düşünceleri düşüncelerimizdir” diyerek evlatlarının mücadelesini hapishane önlerinde, direnişlerde, ölüm oruçlarında, mücadelenin her alanında tüm bedellerine rağmen sahiplenen TAYAD’lı ana-babalarımızı, ne de Ölümsüz Şarkı Helin Bölek ve Yıldızlı Yürek İbrahim Gökçek’in şehitlikleriyle binlerce can kattıkları Grup Yorum’u bitirmeye yetmez.

Ne yaparlarsa yapsınlar nafile!

Grup Yorum’un artık binlerce Helin’i binlerce İbrahim’i var. Umudun şarkılarını bestelemeye, söylemeye devam ediyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar nafile!

TAYAD’lı ana-babalarımız bütün evlatları için aynı kararlılıkla, tüm saldırılara rağmen faşizmin karşısında durmaya devam ediyor.

Kazanılan siyasi zaferlerin emektarlarına saldırmak hazımsızlığın, çaresizliğin gelmiş olduğu son noktadır.

Naziler nasıl ki direnen halkların karşısında bozguna uğradıysa, AKP faşizmi de dilinde Grup Yorum şarkılarıyla direnenlerin karşısında bozguna uğrayacaktır.

Grup Yorum yine meydanlarda türkülerini milyonlarla söyleyecektir. Faşizmin hapishaneleri var oldukça TAYAD’lı ana-babalarımız evlatları için direnmeye devam edecektir.

Gözaltılar Serbest Bırakılsın!

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

TAYAD’lı Aileler Onurumuzdur!

 Fransa Halk Cephesi:

Halkın Onurlu Sesi Susmayacak

Kahrolsun Faşizm

Yaşasın Halkın Sanatçıları

Bir kez daha saldırdılar, bir kez daha girdiler, yıktılar ve talan ettiler…

Ağızlarından salyalar akıtarak, kendi meşreplerine uygun hangi ahlaksızlık varsa yaptılar.

Ve halkın 5 sanatçısını işkencelerle gözaltına aldılar.

Halkın Sanatçıları halen gözaltında.

Türkiye Faşizmi, Ölüm Orucu Direnişinin Zaferini ve zulmün elinden alınan İdil Emekçilerinin hazımsızlığını, uyguladığı terörle, bu şekilde gösteriyor.

Devrimcilerin meşruluğunu gölgelemek ve halkın gözünden düşürmek için terör demagojileri pompalıyor durmadan. Ama, karşısındaki gücü hesaba katmalı faşizm.

Karşısındaki güç, kökleri bu ülke topraklarının en güçlü damarı olan devrimcilerdir, Karşısındaki güç, bu halkın türkülerinin en gür sesidir.

Halkın sanatını, devrimci sanatçılığı ömürleri pahasına savunanlardır.

Onlar, İdil, Helin ve İbo’nun yoldaşlarıdır. Ve Halkın Sanatçıları bu nedenle faşizmin terörüne asla teslim olmaz, teslim alınamaz.

OHAL sonrası yaşanan baskı karşısındaki meydan okuma, ölümüne savunulan devrimci sanatçılık, 3 kıtada yapılan 50 konser, 47 beste, terkedilmeyen bir direniş mevzisi olan İdil; faşizmle yaşanan irade savaşında kazanılan en görkemli zaferlerden biridir.

Bu fütursuzluğun kaynağı olan devrimci ruhu yenebilecek hiçbir güç olamaz.

Bizler, Halkın Sanatçılarının yoldaşı olmanın gururunu bir kez daha yaşarken, üçbin kilometre öteden de olsa selamlıyoruz bu yenilmez gücü.

Halkın Sanatçıları Teslim Alınamaz

Yorum Halktır Susturulamaz

Gözaltına Alınan Sanatçılar Onurumuzdur

Faşizm Yenilecek Biz Kazanacağız

Belçika Halk Cephesi:

Faşist AKP iktidarının Polisleri bu sabah Okmeydanı da bulunan İdil Kültür Merkezine baskın düzenliyor. AKP’nin faşist saldırıları boşunadır.  Onlarca kez bastınız, kırdınız, tutukladınız bitirebildiniz mi, susturabildiniz mi ki. Bu zulmünüz boşuna değil. Yönetemiyorsunuz, bir yerlerden bir kıvılcım çıktımı sonunuz olduğunu biliyorsunuz! Korkun korkmaya devam edin halkın örgütlü gücü sizi yenecek ve hesap soracak! İdil Kültür Merkezi ve Grup Yorum Yalnız Değildir.

 Baskılar Bizi Yıldıramaz!

Kahrolsun Faşizm!

Avusturya Halk Cephesi :

14 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinde, Okmeydanı’nda bulunan ve Grup Yorum ‘un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi ve TAYAD’lı Ailelerden Mehmet Güvel’in evi AKP’nin katil polisleri tarafından basıldı. Grup Yorum üyeleri Bergün Varan, Betül Varan, Sultan Gökçek, Eren Erdem ve Barış Gürses ayrıca TAYAD’lı Mehmet Güvel, Yılmaz Viraner ve Feridun Osmanağaoğlu gözaltına alınıp İstanbul emniyet müdürlüğüne götürüldüler.

Bu ne ilk baskındı ne de son olacak… çünkü bu mücadele zalimin zulmüne karşı verilen mücadeledir. Bu mücadele haklıyla, haksızın… iyi olanla, kötü olanın, ezenle, ezilenin, doğruyla, yanlışın kavgasıdır.

Bu mücadele her türlü bedeli göze alıp ölümüne direnenlerle, her türlü ahlaksızlığı, alçaklığı yapanların kavgasıdır…

Bugün yapılan baskınlarda bu alçaklığın bir örneğidir.

Bir kez daha söylüyoruz; tek bir kişi dahi kalsak Sonuna, Sonsuza kadar direnecek ve biz kazanacağız…

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

Gözaltına Alınanlar Derhal Serbest Bırakılsın!

TAYAD `li Aileler Onurumuzdur!

Almanya ULM Halk Cephesi:

Baskınlar, Gözaltılar Bizi Susturamaz!

AKP’nin katil Polisleri Grup Yorum’un Çalışma yürüttüğü İdil Kültür Merkezini basıp Grup Yorum Üyelerini ve İdil Kültür Merkezi çalışanlarını İşkenceyle Gözaltına alıp Kültür Merkezini Talan etmiştir. Yine aynı gün TAYAD’ı (Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği) basarak 70 küsür yaşındaki TAYAD’lı Mehmet Güveli ve Evi basılan Feridun Osmanoğlu’nu gözaltına almıştır.

Bu Baskınlar ne ilk ne son olacağını biliyoruz çünkü Ülkemiz Faşizmle yönetildiği müddetçe Halkı Baskı ve Zulümle boyun eğdirebileceğini düşünmektedir iktidar sahipleri.

Oysa Bir ülkede Faşizmin Baskıları, İşkenceleri varsa, mutlaka bu saldırılara Karşı Direnen Devrimcileri de vardır.

Ve Biz Direniyoruz!

Grup Yorum’un tarihsel Direnişiyle uğruna Şehit verdiğimiz Helin’imiz ve İbrahim’imizle Direndik.

Özgür Tutsak Mustafa Koçak’ımızla Direndik.

Halkın Avukatı Ebru’muzla sarstık Zulmün kalelerini.

Bastıkları kurumlar hiçbir zaman bedel ödemekten kaçmamış Direniş mevzilerimizdir bizim ve Uğruna Şehitler vermiş kurumlardır, Baskınlarla, Gözaltılarla Sarsılmaz daha da Güçlenir.

AKP Faşizminin saldırıları nafiledir!

Ülkemiz Toprakları AKP Faşizmini kusacaktır tarihin çöplüğüne. Ayak izlerine kadar sileceğiz onları Vatanımızdan, Yurdumuzdan.

Grup Yorum ve TAYAD ülkemizde ve dünyada, onlarca Faşist iktidarı, onlarca Faşist Bakanı ve Başbakanı Tarihin çöplüğüne süpürmüştür ve Dünya Halklarının Onurudur..

O Yüzden Hiç kimsenin Şüphesi olmasın,

Onlar Gidici, BİZ Kalıcıyız!

Ve Düşlediğimiz Dünyayı Birlikte Kuracağız!

Almanya Stuttgart Halk Cephesi:

İstanbul Okmeydanı’ndaki ve Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi ve TAYAD’lı Mehmet Güvel’in evi 14 Ekim tarihinde AKP’nin eli kanlı polisleri tarafından basıldı. Mehmet Güvel ve İdil Kültür Merkezinde bulunan Grup Yorum üyeleri Bergün Varan, Betül Varan, Sultan Gökçek, Eren Erdem ve Barış Gürses işkenceyle gözaltına alındı. Kültür Merkezini talan eden katil sürüsü içeride bulunan buzdolabına biber dökme, iç çamaşırları kapının önüne koymak gibi acizliği, şerefsizliği ifade eden hareketlerde bulundu.

Bu kaçıncı baskın? Bu kaçıncı gözaltı. Bu kaçıncı işlenen suç. Hiçbiri Grup Yorum’u susturamadı. Hiçbiri Grup Yorum’un halk ile olan bağlarını koparmaya yetmedi. Onlar bastıkça, işkence uyguladıkça, gözaltına alıp tutukladıkça Grup Yorum büyümeye devam etti. Kitaplarda yırttıkları her bir sayfa, Grup Yorum’u sahiplenen binlerce kişi olarak geri döndü.

Saldırıları Grup Yorum’un, Helin ve İbrahim’in kazandığı siyasi zafere yapılan bir saldırı. Saldırı, can pahasına savunulan direnme hakkına ve ayağa kaldırılan milyonlara yapılan bir saldırı. Tüm bu saldırılara halkımızla birlikte direndik, direnmeye devam edeceğiz. Grup Yorum’u ne halktan tecrit edebilecekler ne de susturabilecekler. Grup Yorum gücünü halktan alıyor. Halk var oldukça, Grup Yorum var olmaya, halkın devrimci sanatını yapmaya devam edecek.

Gözaltında bulunan Mehmet Güvel ve Grup Yorum üyelerinin başına gelecek her şeyden AKP faşizmi, AKP’nin katil polisleri ve Vatan Emniyet Müdürlüğü sorumludur.

Gözaltına Alınan Tüm Yoldaşlarımız Derhal Serbest Bırakılsın!

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Halkız Haklıyız Kazanacağız!

Almanya Berlin Halk Cephesi:

Faşist AKP’nin polisleri 14 Ekim günü bir kez daha İdil Kültür Merkezi’ni bastı! Devrimci sanatçıları gözaltına alan ahlaksız polis, dolaplardaki çamaşırları da sokağa dağıttı!

Her faşist iktidar gibi AKP de direnenlerden korkuyor. Korkusu arttıkça saldırıları da artıyor. On yıllardır direnenlerin sesi olan devrimci sanatçılara ise daha fazla saldırıyorlar. Oysa nafile; korkunun ecele faydası yoktur!

On yıllardır gözaltı, baskı, yasak politikalarına direnen Grup Yorum emekçileri, bu direnişte bugün yoldaşlarını şehit verdi. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek faşizme teslim olmayarak Ölüm Orucunda şehit düştüler. Tıpkı Kültür Merkezlerine ismini veren Ayçe İdil Erkmen gibi…

Faşist AKP’nin Süleymanları bu direnişe boyun eğdiremez! Onların gücü buna yetmez!

Bizim direnişimiz halkın, haklının direnişidir! Bizim sanatımız halkın sanatıdır! Pir Sultanlar nasıl boyun eğmediyse, Dadalloğlu nasıl boyun eğmediyse, onların yolundan giden devrimci sanatçılar da asla faşizme boyun eğmezler!

Hukuksuzca basılan İdil Kültür Merkezinden gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır! 

Faşist AKP suç işlemekten vazgeçmelidir!

Grup Yorum halktır, susturulamaz!

Baskılar bizi yıldıramaz!

Halkız haklıyız kazanacağız!

Almanya Dortmund Halk Cephesi:

Gözaltına Alınan İdil Kültür Merkezi Çalışanları Serbest Bırakılsın!

AKP faşizmi, ölüm orucu direnişimizin zaferini hazmedemiyor. Gizli tanıklı, iftiralarla dolu, siyasi olarak çökmüş ve paçavraya dönmüş dosyalarının teşhir olmuşluğunun öfkesini, her koşul altında halkın sanatını yapanların kararlılığına duyduğu öfkeyi dizginlemiyor.

AKP faşizminin katilleri 14 Ekim sabahı İdil Kültür Merkezi’ne bir baskın daha yaptı. İdil Kültür Merkezi çalışanlarını gözaltına aldı. Hiçbir güç halkın sanatını yapanları durduramaz.

Hiçbir güç haklı olanların mücadelesini engelleyemez.

AKP faşizmi İdil Kültür Merkezi üzerindeki kanlı ellerini çek!

Helin, Mustafa, İbo ve Ebru’nun canları pahasına yarattığı değerler karşısında acizsiniz!

Haklıyız Kazanacağız!

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Gözaltına Alınanlar Derhal Serbest Bırakılsın!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.