Paris´te Sağlık Emekçileri Hükümeti Protesto Etti

Paris’te sağlık emekçileri direnmeye ve eylemlerine devam ediyor. Korona sürecinine rağmen Macron hükmetinin sağlık politikasını protesto etmeye devam eden sağlık çalışanları, bugün Sağlık Bakanlığı’na doğru yürüdü.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Invalid Meydanı yakınlarında toplanan yüzlerce sağlık emekçisi Hükümetin sağlık alanındaki sorunları dikkate almadığı protestolarıyla dikkat çekmeye çalışıyor. Çalışma koşullarının ve hastanelerdeki imkanların iyileştirilmesini talep ettiklerini belirtten sağlık çalışanları hükümetin koronavirüs salgını ile mücadele başarılı olmadığınıda dikkat çekti. Sağlık emekçileri bir kez daha Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sağlık politikalarını protesto etti.

Invalid Meydanı’ndan Sağlık Bakanlığı’na yürüyüş yapan sağlık emekçileri, Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attı. Sağlık emekçileri, 2 yıla yakın süredir hastanelerde imkânların yetersizliği ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hükümetten acil eylem planı beklediklerini dile getirirken, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.