AVRUPA’DA 1 MAYIS (3): Halk Cephesi Alanlarda

Mücadelenin, işçinin ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs, İngiltere ve Belçika’da coşkuyla karşılandı. Halk Cepheliler, Emperyalizmin Avrupa’da devrimcilere uygulanan baskı yasalarına ve baskılara dur dedi. 1 Mayıs’a katılan Halk Cepheliler Ülkemizde hapishanelerde sürmekte olan ölüm orucu ve açlık grevi direnişlerini selamlayan eylemlerde sloganlarla tüm dünyada sürmekte olan haklar ve özgürlükler mücadelesi selamlandı:

İNGİLTERE:

İngiltere Halk Cephesi Londra’da Emekçi halkımızın daha da yoğun olarak yaşadığı mahallerinde 1 Mayıs coşkusunu yaşadılar, yaşattılar.

Long Lıve May Day! “Sloganlarının yanında, Mehmet Akif Dalcı’nın elinde TAŞ ve Berkin Elvan’ın elinde ise SAPAN olan resimlerinin yer aldığı İngiltere HALK CEPHESİ imzalı pankart tutuldu. Devrim Önderleri resimlerinin altında “Mahir’den Dayı’ya Sürüyor Bu Kavga!” Pankartı açıldı.
DEV-GENÇ pankartı ve R, S, Y Kuyu tipi hapishanelere karşı Ölüm Örucu direnişinde olan Nurettin Kaya, Tutuklu ve Açlık Grevinde olan Grup Yorum üyelerinin resimlerinin yer aldığı “Devrimci Tutsaklar Yalnız Değildir” pankartlarıda açıldı.
Yaşasın Emekçi Halkların Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs. Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününüzü kutluyoruz” denilerek bitirildi.
Tüm Yürüyüşe katılan halkımıza teşekkür edildi.

Toplam 80 kişinin katıldığı 1 Mayıs Ingiltere’de de coşkuyla kutlandı.

BELÇİKA:

Belçika’nın Liege şehrinde yapılan 1 Mayıs hazırlıkları sabahın erken saatlerinde başladı. Birçok ülkeden örgüt ve kurumların stantlarının bulunduğu alanda Cephe’nin de standı vardı. Pankartlar, dövizler bayraklarıyla alanı kızıla boyayan yine Cephelilerdi.

Bu sene bileşenlerinde cephe güçlerinin de bulunduğu Direnişler Koordinasyonu da kitleselliği ile 1 Mayıs korteji oluşturdu.

Alanda yapılan konuşmaların ve Enternasyonal marşının ardından geçilen yürüyüşte sloganlarıyla Cephe korteji ve Direnişler Koordinasyonu ilgi çekiyordu.

1 Mayıs’ı rap konserine dönüştüren PTB (Belçika İşçi Partisi) de çeşitli biçimlerde protesto edildi.

Tek tipleriyle, Umudun çocuklarıyla, Halk-Mer’le, Cephe Kortejinde 60’a yakın kişi yürüdü.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Halk Cephesi ve Anti-Emperyalist Cephe Temsili katılım gösterdi…

Sosyal ağlarda paylaşın