AVRUPA’DA 1 MAYIS (2): Halk Cephesi Alanlarda

Mücadelenin, işçinin ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs, Almanya’da ve Avusturya’da coşkuyla karşılandı. Almanya’nın birçok kentinde bir araya gelen Halk Cepheliler, Emperyalizmin Avrupa’da devrimcilere dayatmak istediği yasalara ve baskılara dur dedi. Avusturya’da da 3 ayrı yerde 1 Mayıs’a katılan Halk Cepheliler Ülkemizde hapishanelerde sürmekte olan ölüm orucu ve açlık grevi direnişlerini selamlayan eylemlerde sloganlarla tüm dünyada sürmekte olan haklar ve özgürlükler mücadelesi selamlandı:

Berlin

Berlin’de bir araya gelen Halk Cepheliler, “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Ulan” pankartıyla yürüdü. 300 gün devam eden açlık grevlerine ev sahipliği yapan Berlin, bu seferde bir Mayıs’ta faşist AB 129 yasalarına hayır demek için alanda haykırdılar.

Dortmund
Dortmund Halk Cephesi, Dortmund sokaklarını doldurdu. Saat 10.00’da yürüyüş için toplanan Halk Cepheliler, “Yaşasın 1 Mayıs-Biji Yek Gulan-Es Lebe Der 1. Mai” pankartıyla önde yürürken arkalarında kızıl bayraklar ve “Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın” pankartıyla kortej oluşturdu. Ardından yürüyüş başladı. Sloganlar atıldı, marşlar söylendi ve 1 Mayıs alanına “Taksimde Düşene Dövüşene Bin Selam” sloganıyla giriş yapıldı. Siyasi stand ve yemek standı kuruldu. Toplam 110 kişinin katıldığı 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Saat 17.30’da hem siyasi stand hem de yemek standı toplandı.

Stuttgart
Stuttgart Halk Kültür Evi ve Stuttgart Halk Cephesi öncülüğünde Halk Cepheliler bir araya geldi. 7’den 70’e herkesin katıldığı bir Mayıs kutlamasına aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. “Titre oligarşi parti cephe geliyor, yaşasın bir Mayıs” sloganlarının atıldığı yürüyüşte umudun çocukları öncülük etti.

Nürnberg
Nürnberg Halk Cephesi alandaydı. Kürtçe ve Türkçe grup yorum şarkılarıyla halay çeken Nürnberg Halk Cephesi üyeleri büyük bir heyecan yarattı. Nürnberg Halk Cephesinin temposuna ayrıca bir Mayıs’a katılan Alman dostların da katıldığı görüldü.

AVUSTURYA:

Graz: Graz Komünist Partisi Tarafından Organize Edilen 1 Mayıs yürüyüşüne Halk Cepheliler de katıldılar. En önde Almanca Türkçe Halk Cephesi pankartı taşındı.

Sabah Saat 10.00’da Mariahilfer Plazt’da toplanan 20 Kişilik Halk Cephesi Korteji Almanca ve Türkçe Sloganlarla alandaki yerlerini aldılar…

2 Saat Süren Yürüyüş Jakominiplazt’ta yapılan konuşmaların ardından son buldu…

İnsbruck: Avusturya’nın İnnsbruck Şehrinde Halk Cephesi olarak Landhausplatz’da Saat 11.30 da toplanıldı…

En önde Almanca ve Türkçe yazılı olan Halk Cephesi pankartı ve ardından da kızıl bayraklar ve en sonda da Türkçe, Almanca ve Kürtçe “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı taşındı…

1 Saat Süren Yürüyüşe Halk Cephesi Korteji 32 kişi ile katılım sağladı…

Bitiş alanında Türkçe ve Almanca bildiri dağıtıldı..

Viyana: (gelecek)

Sosyal ağlarda paylaşın