Motosikletli Kuryeler, Adalet İçin Adalet Sarayı’nın Önündeydiler

İstanbul Fatih’te bir otomobil, motosikletli bir kuryeye çarptı. 30 Kasım öğlen saatlerinde meydana gelen kazada kurye Yunus Emre Göçer, ağır yaralı olarak hastahaneye kaldırıldı.
Kuryeye çarpan kişi ise gözaltına daha alınmadan serbest bırakıldı.
Motosikletli kuryeler, arkadaşlarının ağır yaralanmasına neden olan sürücünün hemen bırakılmasını 1 Aralık günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptıkları eylemle protesto ettiler.

Motosikletlerine, kazada ağır yaralanan arkadaşlarının resimlerini yapıştırarak eşlem yerine gelen kuryeler, burada “Sadece Paket Değil, Can Taşıyoruz” yazılı bir pankart açarak, açıklama yaptılar.

Eylemde, Motorlu Kurye Dernekleri Başkanı Yasin Kölge ve kuryeler konuşmalar yaparak, kendilerinin öldüğü, yaralandığı kazalarda hep böyle bir adaletsizlikle karşı karşıya olduklarını vurguladılar.
“Ağır yaralı arkadaşımızın ölüm riski olmasına rağmen, çarpan kişinin gözaltına alınmadan bırakılması, hepimizin canını yakmaktadır” denildi.
“Arkadaşımız yaşam savaşı verirken, kazayı yapan kişi tutuksuz bir şekilde, serbest bir şekilde geziyor” denilen açıklamada, davayı takip edecekleri vurgulandı. Kuryeler, açıklamanın ardından Adalet Sarayı’nın bahçesinden ayrılırken de korna çalarak protestolarını sürdürdüler.

Sosyal ağlarda paylaşın