İsrail’e Karşıysanız Size İŞ Yok!

MSNBC adlı televizyon kanalında, bir röportaj sırasında, İsrailli hükümet yetkilisine, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla ilgili bir soru soran gazetecinin programı yayından kaldırıldı.
ABD’de yayın yapan MSNBC televizyon kanalında İsrail hükümet yetkilisine Gazze’deki çocuk ölümlerini soran Mehdi Hasan’ın programları “yayın akışının yeniden yapılandırılması” bahanesi uydurularak yayından kaldırıldı.

Medhi Hasan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev ile yaptığı röportajda “Gazze’de çocukları öldürdüğünüzü kabul ediyor musunuz?” diye sormuştu. Hasan, “Kendi gözlerimle enkazdan çıkarılan birçok çocuk cesedi gördüm. Her şeyden önce, bu insanların, bu çocukların nasıl öldüğünü bilmiyorsunuz?” diye konuşmuştu.
Bu büyük suç(!), onun programının yayından kaldırılmasına yetti.

OYSA; Avrupa emperyalistlerinin gazetecilik okullarında, gazetecilikle ilgili panellerinde, röportajcıların çanak sorular değil, “cesur” sorular sorulması öğretilir.
Bazı gazeteciler, soru sormaktaki cesaretleri nedeniyle övülür.
Ancak demek ki bu da emperyalistlerin çıkarlarına dokununcaya kadarmış.
Sınır orda bitiyor.
Gazeteci Mehdi Hasan, İsrail’in Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı iye röportaj yapıyor. Ona ne sormalıydı acaba?
TelAviv’in turistik güzelliklerini sorabilirdi mesela.. veya Hamas’ın ne kadar da kötü bir örgüt olduğuna dair çanak sorular sorabilirdi. Tüm yaşananlara rağmen “İsrail’in Ortadoğu’da demokrasinin işlediği tek ülke” olduğu uydurmasını tekrarlayabilirdi.
Bunları yapsaydı, kuşku yok ki, programı yayından kaldırılmayacaktı.
O sadece gerçeği sordu.
Ve Avrupa, Amerika emperyalizminin İsrail Filistin sorununda gerçeğe tahammülleri yok.

Sosyal ağlarda paylaşın