MİT, Çocukları “Güvenlik” ve “İstihbarat” Kavramlarıyla Manipüle Etmeye Çalışıyor
MİT’İN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ KARANLIK OYUNU…

Türkiye(GHA)
Ülkemiz faşizminin halka karşı yürüttüğü savaşta en kritik noktada bulunan MİT (milli istihbarat teşkilatı) şimdi de çocukları hedef alarak halk düşmanlığını büyütüyor. Ayten Öztürk’ü Lübnan’dan kaçırıp 6 ay işkence eden MİT şimdi de çocuklara elini uzatarak onları ajanlaştırmaya çalışıyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bahane ederek, 5-14 yaş aralığındaki çocukları, “güvenlik” ve “istihbarat” gibi karmaşık kavramlarla ajanlaştırmaya çalışıyor. Bu girişim, çocukları küçük yaşlardan itibaren kendi lehlerine alet etmeyi ve gelecekte potansiyel ajanlar olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.

MİT çocuklarımıza erken yaşlarında muhbirliği, ajanlığı öğreterek, masummuş gibi göstererek, halkımızın geleneklerinde, inançlarında en lanetli en aşağılık kişilik olan “ajan-muhbir”liği normalleştirmeye, yapılabilir bir şey haline getirmeye çalışıyor.

MİT’in bu karanlık planı, çocuklara “güvenlik” ve “istihbarat” kavramlarını özendirerek resim çizmelerini veya mektup yazmalarını istemekle başlıyor. Çocuklar, hayallerindeki “gizli ajanları” resmetmeye veya “istihbarat” ve “güvenlik” kelimelerini içeren mektuplar yazmaya teşvik ediliyor. Ve ne ironiktir ki, bu “etkinlik” için ödül olarak, çocukların çizimleri ve mektupları MİT’in internet sitesinde yayınlanacak.

Ancak MİT’in bu duyurusunda ailelere yönelik bir bilgilendirme yapılmıyor!!!

Tam tersine, gönderilerin MİT’in belirlediği bir elektronik posta adresine iletilebileceği vurgulanıyor.

MİT’in bu tür aşağılık faaliyetleri çocukların normal gelişimini engellediği gibi onları “ağaç yaşken eğilir” atasözünü halka karşı kullanacak şekilde yönlendirerek muhbirleştirmeyi amaçlıyor. Tam anlamıyla halkın bin yıllara dayanan değerlerine saldırıyor.

Eğitim Sen’den de MİT’e Sert Tepki

Eğitim Sen, MİT’in bu etkinliğini kınayarak, çocuk psikolojisine aykırı olduğunu ve pedagojik açıdan kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, böyle bir etkinliğin MİT’in görevi olmadığını vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki tutumunu sorguladı.

MİT’in çocukları ajanlaştırma çabası, demokratik değerleri ve çocuk haklarını hiçe sayan bir zihniyetin ürünüdür. Bu karanlık, halk düşmanı hesaplarına karşı durmalı ve çocuklarımızın ajan muhbir olarak değil, halkın değerleri ile yetişmesi için mücadele etmeliyiz…

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın