Uluslararası Hukuk Sempozyumu’nun İlk Gününde Ebru Timtik Anıldı!

Yunanistan(GHA)

Atina Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından gelen avukatların ve hukukçuların katılımıyla gerçekleşen 1. Uluslararası Hukuk Sempozyumu’nun ilk günü, Ebru Timtik’in anısına düzenlenen bir törenle başladı.

Halkın Hukuk Bürosu Enternasyonal’den Günay Dağ, Ebru Timtik’i anlatan bir konuşma yaparak başladı. Dağ, “Buraya gelen herkes Ebru’nun çağrısıyla burada. Artık dünyaya Ebru’nun gözleriyle bakacağız. Ebru adalet için canını feda etti. Şimdi herkesi bir dakika boyunca susmaya davet ediyorum. Biz susalım, Ebru’nun gözleri konuşsun.” dedi ve salondaki herkesi 1 dakikalık saygı duruşuna çağırdı.

Daha sonra dünyanın dört bir yanından gelen avukatlar konuşmaya başladı. İlk olarak Filipin’den gelen avukat Edre Olalia, Halkın Hukuk Bürosu’nun amaçlarını yansıtan bir broşürü göstererek, “Ülkemizde avukatlar katlediliyor. Türkiye’de ise avukatlar tutuklanıyor.” dedi ve Ebru Timtik’i selamlayarak konuşmasını tamamladı.

Ardından Hindistan’dan gelen avukat Niloufer Bgahwat, “Ebru Timtik’in fedakarlığı, devrimci avukatlık konusunda büyük bir ders oldu. Dünyanın her yerinde devrimci avukatlara yönelik baskılar olsa da Ebru, bu baskılara karşı kendi canını feda etti.” şeklinde konuştu ve Ebru Timtik’i selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Paris Barosu’ndan gelen avukat Etienne Lesage, Ebru Timtik’in hapishanedeki yaşamını ve ölüm orucu direnişini anlattı. Lesage, “Ebru çok farklı biriydi. Onu hapishanede ziyaret ettim ve şimdi devrimci avukatlar için özgürlük istemeye devam edeceğim.” dedi.

Daha sonra Ebru Timtik ve devrimci avukatlar için hazırlanan belgesel izlendi. Ardından Günay Dağ tekrar sahneye çıkarak, “Ebru’nun çağrısına kulak verip buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz. İki gün sürecek olan 1. Uluslararası Hukuk Sempozyumu’na tekrar herkesi çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak, dünyanın dört bir yanından gelen avukatlar, Ebru Timtik’in anısına hazırlanan anma köşesinde fotoğraf çektirdi. 1. Uluslararası Hukuk Sempozyumu’nun ilk günü, Ebru Timtik’in anısına düzenlenen etkinlikle sona erdi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın