Milletvekillikleri Düşürülen Güven, Farisoğulları Ve Berberoğlu Tutuklandı

4 Haziranda 3 Milletvekilinin vekillikleri düşürüldü. HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP’li Enis Berberoğlu ilk önce yakalama kararı çıkmıştı ve daha sonra tutuklandılar. Güven Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Farisoğulları Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildikleri öğrenildi, Berberoğlu da Maltepe L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.


Anayasa Mahkemesi bireysel başvurunun incelenmesi için daha yeni ek belge isterken halkın seçtiği Enis Berberoğlu, Musa Farisoğulları ve Leyla Güven’in milletvekilliğinin düşürüldüğüne dair teskereler talimatla TBMM Genel Kurulu’nda okundu.


HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları vekilliği düşürüldükten sonra Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken gözaltına alındı. Farisoğulları gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu: “Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken, az önce gözaltına alındım.”


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven evinden gözaltına alındı. Güven gözaltına alınırken “Arkadaşlar, kendinize iyi bakın en kısa zamanda görüşeceğiz, bu bir direniştir. En son buradan sedye ile çıkmıştık, şimdi böyle çıkıyorum” dedi. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, KCK ana davası kapsamında aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasından kalan 2 aylık ceza nedeniyle gözaltına alınan Güven, kontrollerin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü. Güvenin avukatları tutuklamananın ardınan açıklamada bulundu. “Leyla hanımın mevcut ceza infaz yasasına göre dahi cezaevine girmemesi gerekiyor; çünkü infazın bitimi 1 yılın altı kalmış; sadece 2 ayı kalmış durumda. Bu sebeple denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandırılması gerektiği için yazılı ve sözlü taleplerimiz Başsavcılığı sunuldu. Şu anda Musa Farisoğulları TEM’de ve Leyla hanım için de aynı kararın olduğunu başsavcılık belirtti. Bu sebeple müvekkilimiz Leyla hanımın cezaevinde geçirmesi gereken herhangi bir cezası yok; bu sebeple gözaltına alınması durumunda ağır bir hak ihlali olacaktır.” Dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ise Yeşilköy’deki evinden gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Berberoğlu milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından CHP Genel Merkez’inde yaptığı açıklamada “Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere teslim olacağım” demişti.

HDP’nin Twitter hesabında “Planlanmış Saray Darbesinin gereği yerine getiriliyor. Halk iradesini çiğneyerek Milletvekillerimizin vekilliğini düşürenlerin talimatı doğrultusunda Milletvekilimiz Musa Farisoğulları gözaltına alındı. Nerede olursak olalım bu darbeci zihniyete karşı direnmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.