Türkiye ve Avrupa’da destek Açlık Grevi’ne yüzlerce kişi katıldı

Türkiye ve Avrupa, Direnişler Meclisinin çağrısıyla ölüm orucunda olan halkın avukatları Ebru Timtik, Aytaç Ünsal ve özgür tutsaklar Didem Akman, Özgür Karakaya için 31 Mayıs Pazar günü 1 günlük destek açlık grevi yapıldı. Halkın avukatları ve özgür tutsaklar için yüzlerce yürek aynı anda attı. Yüzlerce kişi onların seslerine çığlık olmak için 1 gün açlıklarına açlıklarıyla destek oldu.

Türkiye’den, Avrupa’ ya halkın avukatlarının ve özgür tutsakların sesi yankılandı .

Türkiye’den birçok kurum ve mahalle açlık grevine katıldı. Bunlardan bazıları Okmeydanı, Gazi Mahallesi, İdil Kültür Merkezi, Devrimci İşçi Hareketi, Dev- Genç, TAYAD ve Halkın Hukuk Bürosu.

Halkın avukatı Ebru Timtik açlığının 154. Aytaç Ünsal ise 123.gününde. Özgür tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya ise ölüm orucunun 107.günündeler. Artık kritik denebilecek aşamayı dahi geçtiler. Talepleri ise adil yargılanma. Yani hakları. Avrupa’dan ve Türkiye’ den dünyanın dört bir yanından yüzlerce yürek avukatları ve yoldaşlarının haklı taleplerinin kabul edilmesi için attı.

Bize ulaşan rakamlara göre Fransa: 99, İngiltere: 75, Belçika: 18, Almanya :230 , Avusturya :20 kişi açlık grevine katıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.