Mezarlıklarda reyhan ve bahur kokuları, ağıtlara karıştı.

Antakya (GHA) –
Bu sabaha doğru saat 04:17’de, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem dolayısıyla Halkın Gücü Komiteleri’nin düzenlediği anmada, mezarlıklarda reyhan ve bahur kokuları ağıtlara karıştı.

Devletin halk için değil, halka karşı örgütlenmiş bir yapı olması, depremden sonra günlerce olay yerine gelmemesini ve deprem öncesinde önlem almamasını beraberinde getirdi. Bunun sonucunu onbinlerce halkımız, devletin doğal afetler karşısındaki acizliğini canlarıyla ödemek zorunda kaldı. Bu gece boyunca tüm mezarlıklarda ağıtlar yükselirken öfke hükümete karşı sel gibi aktı, taştı, sel oldu.

Depremden sonra kurulan Halkın Gücü Komiteleri, Hatay’ın Samandağ İlçesine bağlı Tekebaşı Köyü’nde bir anma düzenledi. Depremde katledilen halkımızın yakınları, kaybolanların yakınları, TAYADlı analarımız ve Halkın Gücü Komiteleri hazır bulundu. Büyük bir acının yaşandığı mezar anmasında ağıtlar yükseldi ve halk yitirdikleri fertler için buhur yaktı.

Umut Veren Asi gazetesinin görüntülerine yansıyan acı ve öfke, ailelerini katledenlerden bir gün mutlaka hesap sorulacak feryadlarıydı. Halkımız kendine o acıları yaşatanları asla unutmayacak.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın