Antakya’lılar Depremde katledilenlerin Sorumlusu AKP’nin Şov yapmasına İzin Vermedi, Bakan Koca’nın Konuşması Yuhlarla Engellendi

Türkiye (GHA)
Katliamın sorumlusu devletin 6 Şubat deprem anması “şovuna” halk engel oldu. Hatay Valiliği’nin düzenlediği resmi 6 Şubat deprem anmasında, depremde yaşanan katliamın sorumlusu olan devletin yani halen iktidarda olan AKP’lilerin şovuna Antakya’lilar izin vermedi. Konuşmalar yuhlarla bölündü, “unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok, AKP hesap verecek” sloganları atıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşmasını aceleyle bitirmek zorunda kaldı.

Geçen yıl 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin yıldönümü dolayısıyla Hatay Valiliği Antakya köprü başına bir anma düzenledi. Katliamın sorumlusu devlet anma yapıyordu. Ve anmaya katılan herkes bu oyuna alet oluyordu. Sözde anmaya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Lideri Özgür Özel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve dini temsilcileri temsilen, Ortodoks cemaati papası, Katolik Kilisesi papazı, hamam, müftü ve Alevi cemaatinin temsilcileri katıldı.
Hatay ve Antakya’da bir çok yerde anmalar yapılırken halkı temsil ettiğini iddia eden yapıların katillerin anmasına katılması üzerinde düşünülmesi gereken bir noktadır.

Anma şovunda dini liderlerin yaptıkları konuşmaların ardından söz alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ismi okunduğu anda alanda büyük bir yuhlama sesi duyulmaya başlandı. Bakan Koca özellikle Erdoğan’ın Antakya ile ilgili projelerini anlatırken yuhlama sesinin daha da yükseldiği görüldü, Bakan Koca yuhlamalar karşısında ise konuşmasını erken bitirmek zorunda kaldı. Devletin anmasında siyasi şova izin vermeyen Antakya’lılar, resmi anmayı bırakıp dernekleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği alternatif anmaya gitti.

Halk; AKP Hesap Verecek

Binlerce kişinin alternatif anmaya katıldığı alanda halk, “Katil AKP hesap verecek”, “Buradayız gitmiyoruz, sesimi duyan var mı?” şeklinde sloganlar attı. Türküler eşliğinde depremde katledilenler anılırken, halk alkışlar, zılgıtlar ve yuhlamalarla burada da hükümeti ve CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaşı protesto etti.

Halk alandan “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganlarıyla ayrıldı

Sosyal ağlarda paylaşın