Marmara’nın katilleri; “Marmara’yı kaderine terk etmeyeceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tekneyle Kocaeli’nin Başiskele ilçesi açıklarında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit Körfezi’nde deniz süpürgeleriyle devam ettiği müsilaj temizleme çalışmalarını inceledi. (!)

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, bugün Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj problemiyle ilgili hem çalışmaları yerinde görmek hem de çözüm önerileriyle ilişkin çalıştayı neticelendirmek üzere kente geldiğini belirtti.

Konuşmasında şöyle dedi bakan Kurum: Marmara’mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Aynı Haliç’te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi’mizde de boğazımızda da yapılması gereken tüm adımları, 25 milyon nüfusa hizmet veren ve bu bölgede yaşayan 25 milyon, yine 84 milyon vatandaşımızı ilgilendiren adımları atıyor olacağız.”

Marmara denizini iktidarda oldukları süre içerisinde ölü bir deniz haline getiren vatan haini AKP iktidarının Çevre ve Şehircilik Bakanı, söylediği yalanlarla gerçeği gizleyebileceğini sanıyor. Marmara denizini kirleten fabrikalara, patronlara bir şey yapamayacağı, ne bir ceza ne bir yaptırım uygulamayacağı açıktır. İzleyelim ve görelim. AKP halka ve haklıya nasıl düşman ise doğaya da düşman. Bakın Marmara denizinin bu hale gelmesini nasıl anlatıyor bakan; “Katı atıktan karasal çöplere, buradaki sanayi yatırımlarına, ırmaklara, akarsulara, bu alanın izlenmesine, yine Acil Eylem Planı çerçevesinde bu alanın korunmasına, deniz çöplerinin hızlı şekilde toplanmasına yönelik bütün adımlar atılacak…”

Evet Marmara denizi bugün dizginsiz ve fütursuzca kirletilmesi sonucu içindeki canlıların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya ve geri dönüşü zor bir noktada. AKP iktidarı bu şovların dışında hiç bir şey yapmayacaktır, çünkü bu doğa katliamının sorumlusudur.

Sosyal ağlarda paylaşın