”Ali Osman Köse’ye Özgürlük!” GHA’da Canlı Yayın Etkinliği Düzenlendi


4 Haziran 2021 akşamı, Ali Osman Köse’nin durumuyla ilgili bir canlı yayın düzenlendi.  Canlı yayınlanan etkinliğe, Ali Osman Köse’nin avukatı Seda Şaraldı, Halkın Hukuk Bürosu- Enternasyonal Bürosu adına Günay Dağ ve TAYAD’lı aileler katılarak konuyla ilişkin deneyimlerini ve son gelişmeleri aktardılar. Yayın, ajansımız tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yayımlandı.

Ali Osman Köse’ye Özgürlük Komitesi çalışanı, katılımcılara Ali Osman Köse’nin hukuki süreci dışında hasta tutsaklar ve devletin devrimci tutsaklara yönelik genel politikasına dair çeşitli sorular yöneltti.

Bu sorular arasında Türkiye’de geçmişten günümüze hapishaneler politikası ve siyasi tutuklulara yönelik uygulanan tecrit politikası vardı. TAYAD’lı aileler, devrimcileri susturmak ve esas olarak tüm halkı teslim almak için inşa edilen Avrupa emperyalizmi projesi F tipi hapishaneleri hakkında bilgi verdi.

Halkın Hukuk Bürosu avukatı Seda Şaraldı’dan bütün uluslararası anlaşmalara aykırı olan ağırlaştırılmış müebbet cezası hakkında bilgi istendi. Bununla ilgili bazı örnekler verilerek söz konusu tutsakların hemen hemen tüm haklarından mahrum bırakıldığı anlatıldı.

Halkın Hukuk Bürosu-Enternasyonal Büro’dan Günay Dağ, Türkiye’de hasta tutsakların genel durumu ve Ali Osman Köse hakkında avukat olarak yaşadığı deneyimler soruldu. Ayrıca geçtiğimiz yıl ölüm orucunda ölümsüzleşen çalışma arkadaşı Ebru Timtik ile birlikte 215 gün ölüm orucu yapan ve ölüm orucu gazisi olan avukat Aytaç Ünsal’ın son durumu ile ilgili bilgi istendi. Aytaç’ın infazı, direnişin yarattığı etkiyle tedavi amaçlı durdurulmuş fakat hiçbir yasal dayanağı olmadan bu süreç bitmeden hapishaneye geri gönderilmişti.

Ali Osman Köse’nin son durumu anlatan avukat Selda Şaraldı ve TAYAD’lı aileler, kanser ameliyatından uyanır uyanmaz, 24 saat müşahede odasında bekleyen güvenlik güçleri tarafından yatağına kelepçelendiği aktardılar. Ali Osman Köse 3 Haziran akşamından beri, hastanenin gün ışığı olmayan mahkum koğuşunda tutuluyor. Son olarak, Alaattin Çakıcı gibi “mafya bozuntuların” hapishanede her türlü olanak sağlanmış ve her isteği karşılanmışken, hasta tutsaklara yapılanlar, faşizmin gerçek yüzünü ve ahlaksızlığı tüm çıplaklığıyla ortaya sergilediğini vurgulandı.

Program iki dilde yayınlanmış bir şekilde youtube üzerinden izlenebilir…

Sosyal ağlarda paylaşın