Emine Şenyaşar Adalet İstemeye Devam Ediyor

Emine Şenyaşar, yüreğinde iki çocuğu ve eşinin katledilmesinin acısıyla, hergün Adalet Sarayı’nın önüne çıkmaya devam ediyor…

Adaletsizliği göstermek için yüreğindeki yangınla toprağı eşeleyen ana, toprağın altına gömülmeye çalışılan adaleti ne olursa olsun çıkartacağını duyuruyor tüm dünyaya.

12 eylül faşist cunta mahkemelerinde Devrimci Sol davasında bir devrimci tutsak koltukların altında çakmakla bir şey ararmış gibi yaptığında mahkeme başkanının “ne yapıyorsun” sorusuna “ADALET ARIYORUM” cevabı hala akıllardadır… Evet faşizmin kendisi adaletsizliktir. Faşizmin mahkemelerinde adalet olmayacağını Devrimci Sol tutsağı yaptığı anlamlı eylem ile göstermişti o zaman.  

Ülkemizde adalet yok! Adalet halkın ellerinde. Adaleti faşizmin mahkemeleri değil halk,  yerin 7 kat dibinde de olsa çıkartacak yeryüzüne .

Ülkemizde yaşanan bu çapta bir adaletsizliğe kimsenin sessiz kalmaması gerekiyor.  Burnumuzun dibindeki Emine Şenyaşar’ın sesini, ağıtlarını, çığlığını duymak haktan adaletten yana olan herkesin görevi.

Sosyal ağlarda paylaşın