Mahkeme Salonunda İhsan Cibelik, Özgül Emre ve Serkan Küpeli’ye Özgürlük tişörtüne engel!

Almanya’da dün görülen 129ab yasalarıyla tutuklu bulunan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli davasında bir keyfilik yaşandı.

Mahkeme sürerken bugün itibari ile 90 gündür açlık grevinde bulunan Eda Deniz Haydaroğlu ve 30 gündür açlık grevindeki Sevil Sevimli’nin üzerindeki tişört mahkeme kolluk güçlerini rahatsız etti. Hemen üzerinde tişörtleri ile mahkemeyi izleyen Eda Deniz Haydaroğlu ve Sevil Sevimli’nin etrafını sarmaları üzerine mahkemede bulunan izleyiciler ve basın da oraya yöneldi.


Bu esnada almanca yapılan konuşmalarda, “90 gündür açlık grevindeyiz, gerçekleri duyurmaya çalışıyoruz. Bir tişörtten neden rahatsız oluyorsunuz. Tişörtün üzerinde sadece arkadaşlarımıza özgürlük istiyoruz yazıyor” dendi.

Kitlenin sahiplenmesi üzerine mahkeme polisi üzerindeki tişörtün görülmemesi için iki açlık grevi direnişçisinin önünü kapattı. Sevil Sevimli bunun üzerine “önümüzü kapatarak gerçekleri kapatabileceğinizi mi sanıyorsunuz. Arkadaşlarımızı sahiplenmemizi bu şekilde engelleyemezsiniz” diye tepkisini haykırdı.
Bu esnada hakim üzerlerinde tişörtleri ile duruşmayı izleyebilirler demesi üzerine polisler çekildi. Bu karar izleyicilerin alkış ve sloganları ile karşılandı.

Baştan sona, mahkeme alanından, izleyici kısmına kadar iradelerin çatıştığı davada seyirciler bölümünde de dayatmaya teslim olunmadı, kararlı duruş sonrasında mahkeme geri adım atmak zorunda kaldı.

Sosyal ağlarda paylaşın