Mahkeme 20 Haziran’da Devam Edecek

Düsseldorf’ta başlayan, 129ab yasalarıyla tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin mahkemesi 14 Haziran Çarşamba günü başladı.

İlk celseden itibaren irade savaşına dönüşen davanın ilk gününde alman mahkemelerinin devrimci tutsakları cam kafeslerde yargılamaya çalışmasına karşı çıkan tutsaklar ve tutsak avukatları ile savcılık ve hakimler heyeti arasında yaşanan tartışma ile geçti.

İlk dakikadan itibaren mahkeme heyeti, tutsakları tehlikeli, saldırgan, ağır suçlu gibi gösterme amacı taşıyan cam fanüs içinde “yargılama” yapmayı dayattı.

Ancak bunun kabul edilir yanı yoktu. Bir tarafta birbirinden saçma gerekçelerle bu durumun gerekli olduğunu anlatmaya çalışan hakimler ve her haliyle düşman olduğunu gösteren savcı vardı diğer yanda bu uygulamanın eli kanlı nazi katillere yapılmadığını ama devrimcilere yapılmak istendiğin ve bunu kabul etmeyeceklerini söyleyen tutsaklar ve avukatları vardı…

Henüz bir karara bağlanmayan cam kafes konusu sonuçlanmadan mahkemenin başlaması mümkün görülmüyor.

Bu tartışmalarla süren mahkeme Serkan Küpeli’nin avukatının 15 Haziran yani bugün görülecek mahkemenin ertelenmesi talebini kabul etti.

Düsseldorf 129ab davası 20 Haziran Salı gününe ertelendi…

Sosyal ağlarda paylaşın