Londra’da Helin Bölek, ibrahim Gökçek ve Mustafa Koçak için Adalet istiyoruz Yürüyüşü Yapıldı

Londra’da Grup Yorum Gönüllüleri yaptıkları yürüyüşle Grup Yorum ve Mustafa Koçak için adalet istediler. Aşağıda ajansımıza gönderdikleri haberi yayınlıyoruz

Halkın sanatçıları kimlerdir, halk için sanat nasıl yapılır sorusunun cevabini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir örnekle yaşıyor ve yaşatıyor Grup Yorum elemanları Helin Bölek ve ibrahim Gökçek.  Halk için şarkı söyleyemeyen, konserler veremeyen sanatçı zaten olmuş demektir. Halkın acılarını sevinçlerini, savaşlarını ve direnişlerinin sanatını yapmak suç ise biz bu suçu işlemeye devam etmek uğruna Ölürüz dediler ve dediklerini yapıyorlar. Ya Sanatımız Ya Ölüm dediler…

Mustafa Koçak; kendini kurtarmak için, devrimcilere iftira atan, kendine yapılan adaletsizliği sineye çeken bir kişi zaten Ölümüş demektir dedi ve ya Adalet Ya Ölüm Diyerek direnmeye devam ediyor.

Helin Bölek ibrahim Gökçek ve Mustafa Koçak’ın direnişine destek olmak ve katil ABD işbirlikçisi, AKP faşizmini teşhir etmek için bir yürüyüş organize edildi. Grup Yorum Gonüllülerinin organize ettigi yürüyüş, 15 Mart Pazar günü Manor House’den, kızıl bayraklar’ pankartlarımız ve dövizlerimiz ellerimizde, direniş sloganlarımız dillerimizde, alkışlar ve zılgıtlarla başladı. Yürünecek güzergah boyunca yolu trafiğe kesen kitle, coşkusu ve canlılığıyla, etrafta izleyen halkın ilgisini çekti. Yürüyüş boyunca hiç durmadan ingilizce ve Türkçe sloganlar atıldı, bildiriler dağıtıldı. Yürüyüş kortejinde Grup Yorum en başta yerini almıştı yine. Yürüyüş boyunca Grup yorum şarkıları ve marşlarıyla coşan kitle, özellikle “Bu Mahalle Bizim” marşıyla inlettiler alanları.

İrlandalı ve Perulu dostlarımız da pankartlarıyla bizimle birlikte haykırdılar sloganları öfkeyle. Halkların kardeşliğini bir kez daha yaşadık. Bitiş alanında, AKP faşizmini ve direnişlerimizi anlatan konuşmalar yapılarak yürüyüş sonlandırıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.