Fransa – Nancy’den: “Zorla müdahaleye son verin”


Nancy Özgürlük Komitesi tarafından Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve özgür tutsak Mustafa Koçak için 8 Mart’ta başlatılan dayanışma açlık grevi eylemi 15 Mart günü 7. gününe girdi. Özgürlük Komitesi üyeleri Saint Sebastien Kilisesi önünde bir araya gelerek eyleme pankartını ve dövizlerini açarak başladı.

Fransa’nın Nancy şehrinde faaliyetlerini sürdüren Nancy Özgürlük Komitesi üyeleri Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi, Mustafa Koçak’ın adaletli bir şekilde yargılanması için 8 Mart günü başladığı destek amaçlı açlık grevi eylemi sürüyor. 8 Mart günü başlayan ve 15 gün boyunca yapılacak açlık grevinin 7. günü, 15 Mart Pazar günü Nancy Özgürlük Komitesi üyeleri alanda yerini aldı. Pankart ve dövizlerini açan komite üyeleri saat 15.00 ile 16.30 arası eylemlerini gerçekleştirdikten sonra dağıldılar.

Nancy Özgürlük Komitesi üyeleri, Mustafa Koçak’ın istemi dışında zorla müdahale edilmesinin hiçbir hukuki yanını olmadığını ve tıp ahlakına sığmadığını vurgulayarak, zorla müdahaleye son verilmesi gerektiğini belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.