Halkın Hukuk Bürosu: İşkencede zaman aşımı yoktur! Zorla müdehaleyi durdurun!

“Devrimci, demokrat ve duyarlı tüm kişi, kurum ve kuruluşları, aydın ve sanatçıları, hukukçu ve milletvekillerini, demokratik kitle örgütlerini, meslek örgütlerini üzerlerine düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirmek için girişimlerde bulunmaya, destek ve dayanışmaya davet ediyoruz”

HHB

Halkın Hukuk Bürosu, Ölüm orucuna devam eden ve zorla müdehale işkencesi altında olan müvekkilleri Mustafa Koçak için bir açıklama yayınlayarak zorla müdehale işkencesinin durdurulmasını istedi. Açıklamada zorla müdehalede bulunan Mustafa Koçak’ın sağlık durumu hakkında devletin hiç bir kurumunun herhangi bir bilgi vermediği, ailesi ve avukatları ile görüştürülmediği vurgulanalarak “Bu müdahaleyi uygulayan ve uygulatan, müdahaleye izin verip göz yuman herkes suç işlemektedir! Yapılmaya çalışılan, işkencenin ve işlenen suçların gizlenmeye çalışılmasıdır” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

MÜVEKKİLİMİZ MUSTAFA KOÇAK 4 GÜNDÜR ZORLA MÜDAHALE İŞKENCESİ ALTINDADIR! ZORLA MÜDAHALE İŞKENCEDİR! İŞKENCEDE ZAMANAŞIMI YOKTUR! ZORLA MÜDAHALEYİ DURDURUN!

Müvekkilimiz Mustafa Koçak 12 Mart perşembe gününden bu yana ZORLA MÜDAHALE İŞKENCESİ altındadır. Müvekkilimiz Mustafa Koçak, Çiğli Devlet Hastanesine bağlı Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Devlet Hastanesinde ZORLA tutulmaktadır. Mustafa Koçak’a burada nasıl bir “tedavi” uygulandığı hakkında ailesi ve avukatları olarak bizlere bilgi verilmemektedir.

BUGÜN MUSTAFA KOÇAK’IN İŞKENCE ALTINDA 4.GÜNÜ! MUSTAFA KOÇAK’A UYGULANAN ZORLA MÜDAHALENİN DERHAL DURDURULMASI GEREKMEKTEDİR. BİR KEZ DAHA HATIRLATALIM;

– Mustafa iradesi dışında kaçırılarak hastaneye götürülmüştür.

– Mustafa Koçak’ın tutulduğu kampüs hastanesi önüne geçişler kaymakamlık kararıyla yasaklanmış, yollar TOMA’lar, çok sayıda jandarma, sivil polisler ve komando timlerince kapatılmıştır.

– Mustafa’ya talebi ve rızası olmadan damar yolu açılarak çeşitli tıbbi müdahalelerde bulunulmuştur. Bu müdahale halen devam etmektedir.

– Mustafa Koçak’ın irade gösterebildiği her aşamada koluna takılan serumu çıkarmaya çalıştığını öğrenmiş bulunmaktayız.

– Mustafa Koçak’a yapılan tıbbi müdahaleler hakkında bilgi vermekten ısrarla kaçınılması, O’nun bedensel ve psikolojik sağlığına telafisi imkansız zararlar verildiği yönündeki endişeyi güçlendirmektedir.

– Mustafa Koçak günlerdir ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemektedir.

– Mustafa Koçak’ın avukatı Ezgi Çakır’ın vekaletname ile sunduğu taleplerini içeren dilekçesi, Şakran Hapishanesi Nöbetçi 2. Müdürü tarafından “dilekçeni almayacağım, alsam da işleme koymayacağım, sen gününü göreceksin” sözleriyle ve parmak sallayarak tehdit ile geri çevrilmiştir.

– Mustafa Koçak’ın annesi, oğlu ile görüşme talebi ve sağlık durumuna ilişkin bilgi ve belgelerin kendisine verilmesi için dilekçe sunmuştur. Annenin bu talebi “mesai saatlerinin dışında olması ve güvenlik” gerekçe gösterilerek reddedilmiştir.

Gerekçeler, müvekkilin hayati durumu gözetildiğinde son derece keyfi ve ciddiyetten uzaktır. Bütün bu yaşatılanların yalnızca bir sebebi olabilir; bu müdahaleyi uygulayan ve uygulatan, müdahaleye izin verip göz yuman herkes suç işlemektedir! Yapılmaya çalışılan, işkencenin ve işlenen suçların gizlenmeye çalışılmasıdır.

Mustafa Koçak’ın, adaletsizliklere siper ettiği bedeniyle ve işkence altında korumaya çalıştığı bilinciyle 255. gündür sürdürdüğü direnişi iradesi sakatlanarak sonlandırılmak istenmiştir. Mustafa Koçak’ın ailesi, avukatları, bağımsız hekimleri ve duyarlı tüm kamuoyu onun işkenceden kurtarılması ve yaşaması için mücadele etmeye devam etmektedir.

MUSTAFA KOÇAK’A YAPILAN ZORLA MÜDAHALEYE DERHAL SON VERİLSİN!

MUSTAFA KOÇAK’IN AİLESİ, AVUKATLARI VE KENDİ SEÇTİĞİ HEKİMLERİYLE GÖRÜŞMESİ SAĞLANSIN!

MUSTAFA KOÇAK’A UYGULANAN TIBBİ MÜDAHALEYE İLİŞKİN AİLESİ, AVUKATLARI VE KENDİ SEÇTİĞİ HEKİMLERİNE TEDAVİ PROTOKOLÜ VE EPİKRİZ RAPORU VERİLSİN!

MUSTAFA KOÇAK’IN ADLİ TIP KURUMUNA SEVKİ SAĞLANARAK TUTUKLULUĞUNA SON VERİLSİN!

MUSTAFA KOÇAK’IN ADİL YARGILANMA HAKKI SAĞLANARAK DERHAL TAHLİYE EDİLSİN!

Devrimci, demokrat ve duyarlı tüm kişi, kurum ve kuruluşları, aydın ve sanatçıları, hukukçu ve milletvekillerini, demokratik kitle örgütlerini, meslek örgütlerini üzerlerine düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirmek için girişimlerde bulunmaya, destek ve dayanışmaya davet ediyoruz.

HALKIN HUKUK BÜROSU

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.