Korona Salgını İle 150 Milyon İnsan Yoksullaşacak

Dünya Bankası’nın yeni raporunda, koronavirüs küresel salgını nedeniyle 150 milyon kişinin aşırı yoksulluğa sürüklenebileceği belirtildi. Raporda son 20 yılda ilk kez aşırı yoksulluğun artmasının beklendiği ifade edildi.

 Dünya bankası emperyalist bir kurumdur. Dünyada emperyalizmin hakimiyeti için, sömürge ülkelerin borç batağına saplanması Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilir. Tüm dünyada halkların gıda, sağlık, eğitim gibi haklara sahip olamamasının sorumlularındandır. Yani dünyadaki yoksulluğun en önemli sorumlularından biridir.

150 milyon insanın daha yoksullaşacağını söyleyen Dünya Bankası bunun sebebinin Korona virüsü olacağını söylüyor.

Dünya Bankasının yeni raporu, yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınının 2021’e kadar 150 milyona yakın insanı aşırı yoksulluğa sürükleyebileceğini belirtti. Banka, 2 yılda bir yayımlanan Yoksulluk ve Paylaşılan Refah Raporu’nun 2020 sayısını “Şansın tersine dönmesi” başlığıyla yayımlandı.

Dünya Bankasının yayınladığı bu raporun amacı dünyada her dakika büyüyen açlığın ve yoksulluğun sorumlusunun emperyalizm olduğu gerçeğini gizlemektir.

Korona salgını ile her ne hikmetse emperyalistler kârlarını katlıyor ama halklara yoksulluk düşüyor.

Halklar ya koronadan ölüme veya açlık ve yoksulluktan ölüme mahkum ediliyor.

Emperyalizmin halkları mahkum ettiği açlığa, yoksulluğa, hastalıklara karşı halkların mücadele etmekten başka çaresi yok…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.