George Floyd’u Öldüren Polis Serbest Bırakıldı

ABD’de geçtiğimiz mayıs ayında polisin gözaltına aldığı esnada işkence ile katlettiği George Floyd’un katillerinden Derek Chauvin kefalet bedeli ödendiğinden serbest bırakıldı…

George Floyd elleri arkadan bağlı haldeyken, polisin, nefesi kesilecek şekilde sırtına çıkması ile “nefes alamıyorum” diye bağırarak can vermişti. Üstelik bu yaşananlar kameralar önünde olmuştu. ABD polisi kameralar önünde hiç bir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde bir insanı öldürmüştü.

Daha sonra ABD’de başlayan eylemler tüm dünyaya yayılmıştı. Tepkiler üzerine polisler tutuklanmıştı. Dün serbest bırakılan katil polis Derek Chauvin’den sonra George Floyd’un katillerinden tutuklu kimse kalmadı.
ABD özellikle siyahilerin sokak ortasında, gözaltı gibi en sıradan polis işlemlerinde bile insanların çok kolay öldürüldüğü bir ülke.

Ve hiç bir polisin sokak ortasında öldürdüğü insanlardan dolayı ceza almadığı bir ülke. Dünya halklarının baş düşmanı ABD’nin kendi halkına adil olacağını beklemek hayalperestlik olur.

Parayı ver serbest kal!

George Floyd’u 25 Mayıs’ta Minneapolis şehrinde gözaltına alırken boğazına diziyle bastırarak nefessiz bırakarak ölümüne sebep olmaktan yargılanan eski polis Chauvin, bugün ödediği 1 milyon dolar kefaletin ardından serbest kaldı. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.