Konya Kentpar’da Direniş

Konya’da Kentpar Otomotiv’de çalışan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan 140 işçi direnişe geçti.

Sendikalaşma nedeniyle işten çıkarılmak, ülkemiz işçi sınıfının mücadelesinde en sık rastlanan saldırı biçimlerinden biridir. Kentpar işçileri de bu saldırıya maruz kaldılar.

Tabii patronlar, asıl işten çıkarma gerekçe sendikalaşma olmasına rağmen, bunu gizlemek için Kentpar’da da „Kod-46“ bahanesiyle iş çıkışlarını verdiler.

Fakat işten çıkarılan işçiler, fabrikayı terk etmeyerek direnişe geçti.

Kentpar Otomotiv işçileri, geçtiğimiz süreçte, Birleşik Metal-İş’e üye olarak sendikal haklarını kazandılar. Bunun üzerine şirket, sendika üyesi 140 işçiyi Kod-46’yı kullanarak işten çıkarttı. İşten atılan işçiler. geceyi fabrikada geçirdiler.

Birleşik Metal-İş Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Fabrikada çalışan arkadaşlarımız sendikamıza başvurarak üye olmak istedi. Biz de komite çalışmalarımızı yaparak, yeterli sayıya ulaştık Çalışma Genel Müdürlüğü’ne başvuru da bulunduk. Çalışma Genel Müdürlüğü’nde başvuruyu onaylayarak belgelerimizi bize ulaştırdı. Bunun üzerine işveren dün fabrikada çalışan arkadaşların tamamını saat 11.00’de sendikalaşmalarından dolayı Kod-46’dan işten attı. Şu an gece ve gündüz vardiyasında çalışan sendikamıza üye 140 işçiyi işten attılar. İşçilerimiz de fabrikayı terk etmeyerek direnişe başladı. Sendika temsilcilerimiz patronla iletişim kurmaya çalıştı ancak telefonlara çıkmadı.”

Sosyal ağlarda paylaşın