Köln ve Bonn’da Alman Solu’ndan Boğaziçi Direnişine Destek

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör atanmasına karşı devam eden eylemlere Avrupa’nın değişik ülkelerinden destekler sürüyor. Almanya’da çeşitli üniversitelerde, Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının da aralarında olduğu öğrenciler dayanışma eylemleri gerçekleştirdiler.

Bugün Köln Üniversitesi Öğrenci Birliği, Sol Parti, Yeşiller gençlik örgütlerinin inisiyatifiyle Türkiye’deki Boğaziçi Direnişine dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Bonn ve Köln’de bir araya gelen mezunlar “Kayyım rektör istemiyoruz! Boğaziçi Bonn Almanya” pankartı açtılar. 

Köln Belediye Meclisi üyesi Güldane Tokyürek, Meclisteki Sol parti, Yeşiller, SPD ve milletvekillerinin yapılan eylemde dayanışma mesajı okudu.

Eylemde açılan pankartta Almanca “Wir wollen keinen ernannten rektor” (Atanmış rektör istemiyoruz) yazılıydı.

Mezunlar “Boğaziçi seçim istiyor”, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz”, “İntihalsiz torpilsiz” diyerek Boğaziçi öğrencilerine destek verdi.

Ayrıca 10 Şubat günü Köln Neumarkta Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişlerine destek olmak için Die Linke, Links Jugend tarafından bir eylem gerçekleştirileceği açıklandı.



Sosyal ağlarda paylaşın