24 Milyon Gencin Yarısı İŞSİZ!

AKP iktidarının ekonomik gerçekleri örtbas etmeye çalışmasına karşın, rakamlar, işsizliğin, açlığın, yoksulluğun durmaksızın büyüdüğünü gösteriyor. Genç İşsizler Platformu, gençlerdeki işsizlik oranını açıkladı. Açıklamaya göre gençlerin işsizlik oranı yüzde 40,5’e ulaştı. Açıklamada 24,2 milyon gençten sadece yüzde 43,8’inin çalışabildiğine dikkat çekildi. 

Ülkemizdeki gençler iş bulamıyor ve iş bulma ümitleri de yok. 


Genç İşsizler Platformu, iş bulma ümidinin tükendiğini, önceki iş başvurularına cevap beklediği için son dönemde yeni başvuru yapmayan ve sadece mevsimlik çalışanlar da eklendiğinde geniş tanımlı genç işsizliğin yüzde 40,5’e ulaştığı bilgisini aktardı.

2017’den bugüne kadar devam eden ekonomik kriz ve krize eklenen pandemi gerekçe gösterilerek 15-34 yaş arası genç istihdamda 1 milyon 155 bin kişilik bir düşüş yaşandı. 

Yani şu an 24,2 milyon gençten sadece yüzde 43,8’i çalışıyor. Faşist devletin soygun ekonomisi altında tablo şudur: “2 MİLYONDAN FAZLA GENÇ, ARTIK İŞ BİLE ARAMIYOR” ve “960 bin üniversite mezunu işsize ek 1 milyon 269 bin üniversite mezunu iş bulma ümidini kaybetme ve yeni iş başvurusu yapmama gibi nedenlerle iş gücünde dahi yer almayıp iktisaden atıl kalmaktadır.”

Çarpıcı bir diğer rakam ise Üniversite mezunu 972 bin kadın. yüksek eğitim düzeylerine rağmen iş aramamakta ve işsiz sayılmamaktadır. İlköğretim ve altındaki eğitim düzeyindeki 4 milyon 460 bin kadın ise, iş gücünde dahi yer almamaktadır.

Sosyal ağlarda paylaşın