Koçak’ın, Gökçek’in Sesi Meydanlarda Çağlayan, Kadıköy, Güvenpark…

TAYAD’lılar, Mustafa Koçak’ın sesini büyük bir ısrar ve kararlılıkla meydanlara taşıyorlar.

ÇAĞLAYAN

Bugün -8 Haziran- üç TAYAD’lı, kırmızı önlükleriyle Çağlayan Adliyesi önünde bir açıklama yaptılar. Adliye önünde basın açıklaması okuyan TAYAD’lılar, “Mustafa Koçak, İbrahim Gökçek Onurumuzdur” sloganlarıyla, direnişçilerin taleplerinin kabul edilmesini istediler.

***

KADIKÖY

Bir grup TAYAD’lı da Kadıköy’de Khalkedon Meydanındaydılar. Mustafa Kocak’ın ölüm orucunun 190. günü, İbrahim Gökçek’in ölüm orucunun 204. gününde meydanda, direnişçilerin taleplerini dile getirdiler. Buradaki eylemde Feridun Osmanağaoğlu gözaltına alındı.

***  

ANKARA

Ankara Güven Park’ta Cemile Temizkalp ve Sercan Çakır meydana çıktıklarında polisin saldırısına uğradılar. Dövizlerinde sadece şu yazıyordu: Mustafa Koçak ölüm orucunda.

Bu gerçeği gizlemek için saldırdı polis.

Cemile Temizkalp ve Sercan Çakır’ın gözaltından bırakıldıktan sonra vücutlarındaki işkence izlerine işaret ederek şunları söylediler: “Biz bunlarla adalet istemeye devam edeceğiz.

Tekrar şunu söylemek istiyoruz:

Ben devrimciyim demokratım insanım diyen, adalete inanan herkes, Mustafa Koçak’a, İbrahim Gökçek’e, Mahir Kılıç‘a, tüm direnenlere sahip çıkmalıdır.”

***

VE YİNE ANKARA

Cemile Temizkalp ve Sercan Çakır’ın gözaltına alınmasının ardından, onların yerine bu kez alana Umutcan Aybak ve Taylan Sungur çıktılar.

Mustafaya kefen giydirmeyeceğiz kararlılığının somutlanmış hali olarak ellerinde dövizleriyle aynı alanda direnişin sesi oldular. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.