Koca Yürekli bir Dev-Genç ‘li Sevcan Adıgüzel ..

Sevcan Adıgüzel 29 yaşında bir Dev-Genç’li, Almanya da doğup büyüdü.

Almanya’da sınıf çelişkisini görüp düzenin ona sunduğu bütün nimetleri elinin tersiyle iterek mücadele etmeye başladı. Daha sonra vatanına dönerek Türkiye’de faşizme karşı mücadele etmeye devam etti.

Gezi ayaklanması sırasında Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken polis tarafından gaz fişeği ile vurulan Berkin Elvan’ın cenazesine katılan ve Berkin’i sahiplenen binlerce insandan biridir.

Yine polis tarafından misafir olarak kaldığı bir evde katledilen Günay Özarslan’ın cenazesinin devrimci geleneklere göre gömülmesi için yapılan 81 saatlik direnişte bulunur.

AKP faşizmi onu devrimcilerin cenazelerine , Berk’in Elvan’ın cenazesine katıldığı ve sahiplendiği için 28 yıl hapis cezası vererek cezalandırmak istiyor. Geçmişten bugüne halkımızın kültürüdür cenazelere katılmak, faşizmin katlettiği halk çocuklarını, devrimcileri sahiplenmek. Her insanın ait olduğu toplumun geleneklerine göre gömülmesi haktır. Devrimcilerin de kendi gelenekleri vardır. Devrimciler de cenazelerini sahipleniyor, geleneklerine göre son görevlerini yerine getiriyor. Bu kültür, bu gelenek baskılarla, tutuklamalarla, işbirlikçi, hainler yaratılarak yok edilemez.

Sevcan Adıgüzel bu geleneğin yok edilmesine karşı direndiği için cezalandırılmak isteniyor ve yaklaşık 4 yıldır tutsak. Bolu T hapishanesinde kalıyor.

81 gündür açlık grevinde.

Talebi başka bir hapishaneye sevk edilmek. Defalarca yazdığı dilekçe ve başvuruları cevapsız kaldı. Hapishane de yatan birinin bedeninden başka bir silahı yoktur ve bu yüzden de açlık grevine başladı.

Sevcan Adıgüzel bugün açlık grevinin 81 gününde !

Sevcan Adıgüzel sevk hakkını kullanmak için direniyor.

En basit haklar için artık tutsaklar bedenlerini açlığa yatırıyor.

Sevcan Adıgüzel 81 gündür aç !

Sevcan Adıgüzel’in sevk talebi derhal kabul edilmeli .

Sosyal ağlarda paylaşın