Erdal Gökoğlu’na Belçika Devleti’nden İkinci kez Cezalandırma Girişimi

19 Nisan Salı günü Erdal Gökoğlu’na Mülteciler ve Vatansızlar Genel Komiserliğinden bir ziyaret gerçekleşti. Asıl olarak bir ziyaretten çok kendisine verilen siyasi oturumun iptal edilebileceğini bildirmek için gerçekleştirilen bir mahkeme. Bir hakim aracılığıyla ifadesi alınmak istenen Erdal Gökoğlu, gelen hakimi sorguladı.  Hatta gelen hakimin temsil ettiği Belçika devletinin adaletsizliğini rezil etti demek daha doğru ifade olacaktır.

Erdal Gökoğlu’nun avukatının da hazır bulunduğu mahkeme Erdal Gökoğlu’nun 2007’de tanınan siyasi mülteci statüsünün geri çekilmesi için kuruldu.

Gelen hakim ile Erdal Gökoğlu arasında geçen dialogu anlatan Erdal Gökoğlu şu ifadelere yer verdi :

Mülteciler Dairesi Hakimi : Ceza almışsın, ALmanya’da, yargılanmışsın… o nedenle yeniden oturum hakkını gözden geçireceğiz, geri alma durumu olabilir…

Erdal Gökoğlu : Öyle bir hakkınız. Mesele eğer hukuki ise, öyle bir hukuk da yok, öyle bir yasa yok. Hakkınız yok buna. Suç işleyen sizsiniz, beni suçluyorsunuz. Suçlu biri varsa o da sizsiniz. Bir kere siz benim bilgilerimi Almanya’ya veremezdiniz verdiniz. O nedenle suç işlediniz. Kim olduğunu söyleyin ben dava açacağım.

Mülteciler Dairesi Hakimi : Haklısın, paylaşılmaması gerekir normalde. Ama bilmiyorum, kim yaptı nasıl yaptı.

Erdal Gökoğlu’nun anlatımına göre hakim,  ifadeye  burda konuşulanlar gizli tutulacak, hiç bir yerle paylaşılmayacak emin olabilirsin diye başlamış. Bunun üzerine Erdal Gökoğlu,

“Hadi ordan. Kime anlatıyorsunuz siz. Niye paylaştınız o zaman bilgilerimi ?

Daha sonra Almanya’daki yasaları anlattığını, orda suç sayılanların suç olmadığını, terör olmadığını, asıl teröristlerin kim olduğunu, eğer onu arıyorsanız derdiniz oysa…

Ayrıca bu hak kazanılmış bir hak. 15 sene önce kazanılmış hakkımı siz ne hakla almak için geliyorsunuz ? Ben size ilticaya başvururken ileri sürdüğüm gerekçeler hala güncel ve hala ben onların arkasındayım. Bende değişen bir şey yok. Si zona göre bana oturum verdiniz. O gerekçelere dayanarak. Bende bir değişiklik yoksa sizde ne değişti o zaman ?  Sizden kim istedi bunu ? Ya Almanya ya Türkiye !!!
Birleşmiş milletlerin tanıdığı ve güvenceye aldığı hakkı siz ne hakla böyle istediğiniz gibi kullanıyorsunuz ?”
dedi.

3 saati süren mahkemede sürekli olarak yaşadığı adaletsizliği hakimin yüzüne vuran Erdal Gökoğlu yine anlatımında şu ifadeleri kullandığını dile getirdi ;

Terbiyesizlik, başka bir şey değil bu.

Tam olarak böyle dedim. Terbiyesizlik bu başka bir şey değil.

Bu hakları biz kazandık biz ! Siz kimin elinden neyi alıyorsunuz ?

Yani Hitler Faşizmini yenen biziz. Ondan sonra iltica hakkı çıktı. Siz kim oluyorsunuz da bunları alıyorsunuz.”

Mülteciler Dairesi Hakimi’nin  “Sen orada (Almanya’da) terör nedeniyle yargılanmışsın, ceza almışsın. (ordaki suçlamaları okuyor) bunlardan dolayı sana verdiğimiz hakları yeniden gözden geçirmemiz gerekti. Ne olacağını bilmiyorum” dediğini söyleyen Erdal Gökoğlu buna,

” kendi yasalarınız yok mu sizin ? Azıcık devlet gibi davranın ya ! Kendi yasalarınıza sahip çıkın. Almanya yargılamamış olsaydı, bu cezayı vermemiş olsaydı, ben yıllardır Belçika’da yaşıyorum siz nerdeydiniz ??? Bugüne kadar niye bir soruşturma açmadınız, bir dava açmadınız. Sizin yasalarınız yok mu ?

Ayrıca sizin mahkemelerinizin verdiği kararlar var. Bu saydıklarınızın suç sayılmadığına ilişkin bir sürü mahkeme kararları var.” diye cevap verdi.

Hakimin senin açıklamaların olmuş, “Belçika suç işliyor” gibisinde, senle ilgili eylemler yapılıyormuş demesi üzerine,

“evet Belçika hala suç işliyor. Ayrıca bu yapılan eylemlerin suç olmadığını senin yasaların söylüyor” cevabını vermiş.


“Neye göre bu hakları böyle kullanıyorsunuz.

Çıkın söyleyin. Almanya bize bastırıyor veya Türkiye bastırıyor diyebilirsiniz.

Hatta şu terbiyesizliğe bakın ; Almanya benim burada katıldığım eylemleri suç sayıyor. Bu size yapılmış bir hakaret ya ! Burdaki eyleme onlar nasıl ve ne hakla karışır ?”

Kendilerine dava açacağını da söyleyen Erdal Gökoğlu, ajansımıza “iltica başvurusunda anlatımların kesinlikle hiç bir kurum veya devletle paylaşılmaması gerekirken iltica başvurusunda anlatımlarımın hepsini Almanya devletine verildiğini dile getirdim” dedi.

Erdal Gökoğlu 2021 Şubat ayında Almanya’dan Belçika’ya gönderildi. Yasadışı örgüt üyeliğinden ceza verilen Erdal Gökoğlu’nun örgüt üyeliği aşağıdaki 5 madde ile ispat ediliyor :

  • Yürüyüş dergisi dağıtımı yapmak (yasal haftalık siyasi dergi)
  • Berlin Üniversitesi’nin düzenlediği tecrit konulu sempozyuma konuşmacı olarak katılmak.
  • Grup Yorum konseri düzenlemek (yasal izin alınmış konser)
  • Dernek kurmak (yasal dernek)
  • Musa Aşoğlu’nu tanımak !

Evet alman devleti yukarda yazılı suçları(!) işleyen Erdal Gökoğlu’nu 5 yıl hapis ile cezalandırdı. Belçika devleti de ne Almanya’da ne de kendi ülkesinde aslında suç olmayan faaliyetlerinden dolayı Erdal Gökoğlu’nu ikinci kez cezalandırmak istiyor…

Sosyal ağlarda paylaşın