ODTÜ Mezunu…
Bilgisayar Mühendisi…
VE TUTSAK… NEDEN?

Barış Yüksel, bir çok gencin hayalini süsleyen bir üniversiteye gitti. ODTÜ’de okudu. Oradan bir bilgisayar mühendisi olarak mezun oldu.
Önünde İKİ YOL vardı:
YA; bu düzenin şirketlerinden birinde, tekellerin hizmetinde çalışmak, ortalamanın üstünde bir maaş alıp, rahat bir yaşam sürmek.
YA DA; bu statüye reddedip halk için mühendislik yapmak.
Barış Yüksel, ikincisini tercih etti.
Burjuvazinin şirketlerinde değil, “halk bahçelerinde” çalıştı.
Bilgisini, bilimini, burjuvazi için değil, halk için kullandı. Halkın mühendisi oldu.

yı tercih etmiştir.
1987 yılından bu yana rant için değil, ”Halk İçin Mühendislik Mİmarlık”ı savunan,
halkın sorunlarını ve ihtiyaçlarını kavrayarak, HALKLA BERABER,HALK İÇİN üreten,
düzenin mühendislik-mimarlık anlayışına karşı alternatifler yaratarak, üretilen ve geliştirilen projelerle direnen,
mesleki mücadelenin yanında Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi veren,
devrimci mühendis, mimar ve şehir plancılarının bir parçasıdır.

NE YAPTI?
GDO’lu Tohumlara Karşı Halk Bahçesi’nin Kuruluşunda Yeraldı!
Barış Yüksel, halkın Mühendisi olarak halkın yararına olan projelerde yer aldı.
Tekellerin ürettiği tohumların, insanları zehirlediğini, kalıcı ve ölümcül hastalıklara neden olduğunu, aslında tarımda kimyasal gübrelere, zirai ilaçlara muhtaç olmadığımızı söyledi. Bunlar yerine doğal tohumlarımızla tarım yapılabileceğini iddia etti. Bu iddianın pratikte kanıtlanması olarak gerçekleştirilen, Şenay ve Gülsüman Halk Bahçesi’nin kuruluşunun emekçisi oldu.

NE YAPTI?
Tekellerin Fahiş Fiyatlarla Sattığı Tıbbi Araçlara Karşı, Halk İçin Üretti!
17 yaşında iken polis tarafından vurularak felç bırakılan Ferhat Gerçek, ömürboyu yatağı mahkum edilmişti. Onu ayağa kaldırabilmek, bir nebze de olsun faşizmin sebep olduğu engellerini ortadan kaldırabilmek için ne var diye araştırıldı. Aslında tam olarak bunu sağlayacak bir araç yoktu; ama henüz deneme aşamasındaki ürünler bile, onbinlerce eurodan başlıyordu. Bunun üzerine halkın mühendisleri, o zaman kendimiz yapalım diye kolları sıvadılar.
Kolları sıvayan mühendislerden biri de Barış Yüksel’di.
İşte bu büyük iddia ve emeğin sonucunda Ferhat Gerçek Yürüteci imal edildi.

NE YAPTI?
Halk İçin Elektirik Üretti!
Halkın mühendisleri, elektrik tekellerinin halkın cebindeki kuruşa dahi göz diktiği ülkemiz gerçeğinde, kendi enerjimizi kendimiz üretebiliriz iddiasını gündeme getirdiler. Yoksul küçükarmutlu’da, Dersim’de bunun çalışmalarını yaptılar. İşte Barış Yüksel, rüzgar-su türbinleri projesini yapan-üreten mühendislerden biriydi.

HALK İÇİN MÜHENDİSLİK MİMARLIK on Twitter: "Barış Yüksel, ODTÜ Bilgisayar  Mühendisi Mezunu. Aynı zamanda Grup Yorum emekçisi. Düzende çok rahat para  kazanabilecekken o kendini halkı için adadı. Halk için sanatçılık, halk için

3 YIL İÇİNDE 3 TUTUKLAMA!
Suç işlemedi. Üretti.
Üretmesi suç sayıldı.
Yaşamına, mesleğine ve emeğine dair tercihi Halkın Mühendisliği olduğu için faşist AKP iktidarı tarafından 2019 yılından bugüne kadar, 3 yıl içerisinde 3 kez tutuklandı.
İlk olarak 2019’un Şubat ayında bir iftiracının iftiralarıyla tutuklandı ve 1 yıla yakın süre tutsak kaldı.
2020 Ekim’inde bir kez daha tutuklandı.
Tahliye edildikten sonra bu defa da 2021 Aralık’ında tekrar tutuklandı.

Sanatçı Bir Mühendis!
Barış Yüksel, halkın mühendisi olmanın yanında aynı zamanda bir Grup YORUM emekçisidir. Grup Yorum’un bateristi olarak halkın türkülerini söyleyenler arasındadır.
İlk tutsaklığında, Grup Yorum emekçilerinin saldırılara yönelik başlattığı süresiz açlık grevine Barış da katıldı. 190 gün boyunca sürdürdü açlık grevini.

ŞU AN YİNE TUTSAK!
Halkın Mühendis’i ve aynı zamanda Grup YORUM emekçisi olan Barış Yüksel, faşizmin saldırıları karşısında halkının yanında olduğu için halen tutsaktır.
Halkın Mühendis Mimarları ve her alandan yoldaşları, aylardır Barış Yüksel’in tahliyesi için bir kampanya sürdürüyorlar.
Halkın Mühendis Mimarları, Barış Yüksel’le ilgili yaptıkları açıklamada şöyle diyorlar:
“Arkadaşımızı faşizmin hücrelerinden çekip alacağımıza olan inançla, başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm halkımızı Barış Yüksel’i, ve onun nezdinde Halkın Mühendis Mimarlığını ve Halkın Sanatçılığını sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın