Kezban Ana’nın Yukarı Kaldırdığı Aleviliğin Direniş Bayrağı Kemal Gün İle Devam Ediyor

AKP faşizminin işkenceci polislerinin Armutlu Cemevi’nin duvarına işeyerek Alevi inancına yaptığı büyük hakaret hala akıllarda. Bu alçaklığa boyun eğmeyen devrimci Alevi hareketinin direniş damarı daha güçlendi bu saldırıdan sonra…

Bu hakaretin hemen ardından Armutlu Cemevi Başkanı aşkan Zeynep Yıldırım’ın kararlı duruşuna, tüm Alevi halkına ve Anadolu’nun diğer halklarına direnme çağrısı yapıldı.   Zeynep Yıldırım’ın tutuklanmasının hemen ardından kızına sahip çıkan 80 yaşındaki Kezban Ana aleviliği sahiplendi. Aleviliğin onurunu korudu. Tek başına inancı korumanın ne demek olduğunu gösterdi. 80 yaşıyla alevi kurumlarının yapamadığını tek başına yaptı…

Bunun üstüne bu işkencecinin hakaretine gereken karşılık verilmediği gibi Kezban Ana’nı direnişi de Alevi kurum ve yöneticilerinden gereken desteği görmedi.

Tam aksine güçleri oranında direnişi desteklemeye çalışan Devrimci Alevilere yönelik çaplı bir tasfiye dalgası örgütlendi. ”Emperyalist Sol” bir kez daha kendini gösterdi.

Aleviler yine bir saldırı ile karşı karşıyadır.

Beyhan Gün ve Şimal Deniz…

Hukuksuz bir şekilde tutuklandılar. İnançlarını savundukları için Armutlu Cemevi Başkanı Beyhan Gün ve Yönetim Kurulu üyesi Şimal Deniz tutuklanmakla kalmadı, sürgün edildikleri Antalya hapishanesinde alçakça işkenceye uğradı. En vahşi yöntemlerle yapılan işkencenin amacı Beyhan Gün ve Şimal Deniz’i düşüncelerinden, inançlarından vazgeçirmek. 6-7 saat boyunca mermerde oturup tazyikli soğuk su işkencesi  bu yüzden yapıldı.

Beyhan Gün ve Şimal Deniz’in odaları 24 saat kameralarla izleniyor. Bunu kabul etmiyorlar tabii ki. İnsanı wc’de banyoda izlemek tek kelime ile açıklanabilir : AHLAKSIZLIK. Bu ahlaksızlık da faşizme yakışır. Direnmek ise halkın onurlu evlatlarına…

Kemal Gün Kızları İçin Yeni bir Direniş Başlattı

Kızları için savcı ile görüşmeye giden Kemal Gün ve Şimal Deniz’in babasına faşizmin ahlaksızlığına uygun bir şekilde « işbirlikçilik » teklif etti savcı. Katlettikleri halk çocuklarına « leş » dedi.  

Tutuklanmasının sebebini ise savcı şu cümlelere açıklıyor : “Tüm PSAKD dernek başkanlarını toplayıp 3 gün ağırlamış” ! “Cemevlerinde örgütlenme mi yapıyor ?”. AKP kimse örgütlenmesin, kimse bir araya gelmesin istiyor. Bir PSAKD Başkanı’nın diğer dernek yöneticilerini ağırlamasını suç sayıyor.

Savcı ayrıca Şimal Deniz Grup Yorum üyesidir. Grup Yorum DHKP-C’dir, yasaktır, teröristtir diyerek faşizmin Grup Yorum korkusunu ve nefretini de gösterdi.

Böylesine haksız hukuksuz, temelsiz, yasalarda dahi karşılığı olmayan suçlamalarla Beyhan Gün ve Şimal Deniz tutuklandı ve işkencehanelerde işkenceye maruz bırakılıyor.

Kemal Gün Direnişe başladı.

Tüm bu yaşananlardan sonra daha önce evlatlarının kemikleri için 92 gün bedenini açlığa  yatıran Kemal Gün, bu sefer kızları için direnişe başladı.

KEMAL GÜN kelimenin gerçek anlamıyla bir BİLGEDİR! ANADOLU BİLGESİDİR. Nice Aydınlarda, bilim adamlarında bile bulamayacağımız bir bilgelikten öğrenecek çok şey olduğu bilinmelidir.

Bugün Alevilerin Kemal Gün’ün direnişini sahiplemesi gerek gündür.

Bugün geçmişte Cemevinin için işeyen işkenceci katil polise verilmesi gereken karşılıkta yetersiz kalan alevi kurum ve kuruluşlarının Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün ve Yönetim kurulu üyesi Şimal Deniz’in tutuklanmasına karşı yapılacak olan direnişinin yanında olmaları gerekir.

HER YERDE KEMAL GÜN’ÜN DİRENİŞİ DESTEKLENMELİ, SESİNE SES NEFESİNE NEFES YÜREĞİNE YÜREK OLUNMALIDIR…

Sosyal ağlarda paylaşın