Kaz Dağlarındaki Maden Şirketin CEO’su: Türklerin En İyi Yaptığı İş Taş Taşımak!

Çanakkale’nin Kaz Dağları bölgesinde yer alan Kirazlı köyünde bulunan altın madeni hem zenginliklerimizi talan ediyor hem de doğamızı yok ediyor. Bilinen 195 bin ağacı keserek ülkemizin çok önemli oksijen kaynağına Kaz dağları ormanlarına ciddi zarar verdiler ve vermeye devam ediyorlar.  Kanadalı Maden şirketi Alamos Gold’un CEO’su John McCluskey’in geçen sene Kanada’da bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada ağızının suları akarak ne kadar kâr elde ettiklerini anlattı.

Aslında yayınladığımız bu video emperyalistlerin ülkemizi hatta dünyadaki tüm sömürge ülkeleri nasıl talan ettiklerini, nasıl soyduklarını, 1’e  bin hatta 1’e  10 bin kazandıklarını çok açık seçik gözler önüne seriyor.

Konuşmanın bir bölümünde Türkler ile ilgili ettiği sözler ise emperyalistlerin halklara nasıl baktığını gösteriyor.

İşte konuşmalardan çarpıcı başlıklar:

*son dokuz senede Türkiye’de yüz milyon dolarlık bir yatırım yaptık

*mütevazi yatırımla başladığımız kazılardan sonra 3 milyon onsluk altın çıkardık! (3 milyon ons altın=4 milyar dolar)

*doların yükselmesi ile ilgili sorulan soruya, “biz fizibiliteye başladığımızda dolar 2,9 lira idi şimdi 7 liradan biraz az. Bu bizim maliyetimizi çok düşürdü çünkü maden maliyetimizin %65’i türk lirası ile.

*spikerin ağzı sulanarak işçi maaşlarını ne kadarını TL ile ne kadarını dolar ile sorması üzerine verdiği cevap : tamamını TL ile ödüyoruz. Yabancı çalışan istihdam etmiyoruz!

* Türklerin çok iyi yaptığı bir şey var. Hatta dünyada en iyilerinden biri: Bir taşı bir yerden başka bir yere taşımak.

AKP kimlere talan ettiriyor ülkemizi görün duyun!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.