Polis Öldürmek İçin Girdi… “Beni vurmamalarının tek nedeni…

26 temmuz günü gece 02.00 sularında Halil Yakut’un kaldığı ev AKP’nin polisleri tarafından basıldı. Gece ev baskınlarında insan katletmekte uzman polis bu sefer katledemedi.

Devrim Top, Sıla Abalay, İlhan Özkeskin, Günay Özarslan, Dilek Doğan, Mücahit Yılmaz, Dilan Kortak gibi halkın çocuklarını evlerine baskın vererek katleden polislerden henüz bir tek polis ceza almış değil.

 Polisinin elini soğutmayan AKP iktidarının polisi öldürmek için girdiği evden gözaltına alınan Halil Yakut gece başından geçenleri şöyle anlattı:

“26 Temmuz günü gece saat 02:00 sularında Kadıköy’de -1. katta bulunan kaldığım evde oturuyorken dışarıdan sesler duydum ve pencere kenarından baktığımda silah namlularını gördüm.

Önce üst katımdaki evi, hiç kapısını çalmadan direkt olarak kırmak suretiyle bastılar ve yanlış evi bastıklarını anladıklarında oradan çıkıp bir alt katta bulunan benim kaldığım eve geldiler.

Benim kaldığım eve girip beni gördükleri anda en önde giren Özel Harekat Polisi arkadaşlarına doğru ‘vuruyorum’ dedi. Beni vurmamalarının tek nedeni önce yanlış evi basmaları ve akabinde tüm bina sakinlerinin uyanmış olması ve benim onlar eve girdiğinde “adım Halil Yakut, silahım yok ve polis beni katledecek” şeklinde tüm apartman sakinlerinin duyacağı şiddette bağırmış olmamdı. İki evde de hiç zili falan çalmadan direkt kapıyı kırarak girdiler, çünkü amaçları kesinlikle gözaltı yapmak değil direkt olarak katletmekti. Kendi aralarındaki konuşmalarından, silahlarının hazır olmasından ve girdikleri anda ki sözlerinden bu çok belliydi. Sonrasında Vatan Caddesi’nde bulunan TEM Şubesi’ne götürüldüm, burada 4 gün boyunca onursuz arama, sistematik işkence, küfür ve hakarete maruz kaldım. Sonrasında savcı tarafından tutuklamaya sevk edildim ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldım. Vücudumdaki darp ve işkence izleri hala duruyor, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundum.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.