Kapitalizm Sürdükçe Dünyaya Gelecek Yok: Marshall Adaları’nda Radyasyon Oranı Çernobil’den Bin Kat Fazla!

Pasifik Okyanusu’ndaki Marshall Adaları’nda Amerika’nın yürüttüğü nükleer testlerin doğaya dönüşülmez şekilde zarar verdiği ortaya çıktı. Amerika 1946-1958 yılları arasında, kendi topraklarından uzak, sömürge adasında nükleer testler yürüttü.

Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, adada ölçülen radyasyon oranının, nükleer santral kazalarının yaşandığı Çernobil ve Fukuşima’dan daha fazla olduğunu gösterdi.

Amerika toplamda 67 nükleer test yaptı Marshall Adaları’nda. Çernobil ve Fukuşima’dan tam bin kat daha fazla radyasyon oranı ölçüldü.

Nükleer testlerin üzerinden 60 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen, adanın meyveleri, suyu halen zehirli.

Amerika, 1946’dan 1992’ye kadar farklı yerlerde toplam 1054 nükleer test gerçekleştirdi.

Her yıl gezegenimizin ürettiği doğal kaynaktan daha çoğunu harcıyoruz. Dünyamız “limiti aşıyor” diyor bilim adamları. İklim değişikliği, hava kirliliği, tüm bunlar artık gözle görünür halde ve bir çok geniş kesimi kaygılandırıyor.

Dünyanın bu hale gelmesinde temel sorumluluk, emperyalist kapitalist düzenin.

Bu sorunlara, dünyamızın bu denli yok edilişine karşı reform ve çeşitli « çöp ayırma, plastik üretimi azaltma… „ gibi yöntemlerle karşı koyulamayacağı ortada. Kapitalist ülkelerin çevre sorununa bulduğu çözümler göstermelik. Hiç bir sorunu çözemedikleri açık. Radikal değişiklikler gerektiren acil bir durum var ve kapitalizmin hüküm sürdüğü dünyada asla çözülemeyeceği kesin.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.