Suruç Katliamı’nın 4. Yılı

2015 yılında Suruç’tan Kobane’ye gidecek kafileyi yolcularken basın açıklaması esnasında patlatılan bomba ile 33 gencimiz katledildi.

4 yıl önce Kobane’de çocukların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile toplanmış yardım malzemelerini götürecek olan kafileyi yolcu etmek için toplanmıştı kitle.

Açıklama yapılıyordu. Gençlerin gözlerinden Kobane’de  özellikle çocukları güldürecek olmanın sevinci okunuyordu.

Emperyalizmin beslemesi IŞİD’in bölgeden defedilmesinin ardından SGDF (sosyalist gençlik dernekleri federasyonu)’nun örgütlediği yardım kampanyası ile toplanan malzemeler Kobane’ye götürüleceği gün yapılan basın açıklaması esnasında patladı o alçak bomba.

Patlatılan bomba esnasında her ne hikmetse tek bir polisin bile burnu kanamamıştı.

Normal şartlarda böylesi eylemlerde dört tarafınız polisle çevrilir, kamera neredeyse açıklama yapan kişinin  ağzına sokulur… ağzından tutuklanmasına sebep olabilecek tek bir kelime yakalamak için tek bir kare kaçırmaz. Ancak gel gelelim o gün polis yoktu meydanda.

Suruç katliamının AKP faşizminin himayesinde gerçekleştiği sağır sultanın bile bildiği bir gerçek. Ve hala bir yargılama yoktur.

Suruç için adalet platformu’nun açıklamarında katliam ile ilgili: “Göstermelik olarak birkaç polis hakkında açılan soruşturma ve davalar, devletin işlediği suçu aklamaktan başka bir amaca hizmet etmiyor. Suruç Ana Davası, tüm itirazlarımıza rağmen Hilvan Cezaevi kampüsünde görülmeye devam ediyor. Birçok şehirden Urfa’ya gelerek adalet arayışını sürdürenler, olağanüstü önlemler ve jandarma baskısı altında duruşma salonlarına girebiliyor, yine ailelerin davaya ilişkin açıklama yapması dahi jandarma zoruyla engelleniyor. Fakat yılmadan davayı takip etmeye devam ediyorlar. Her defasında şu çığlık yükseliyor duruşma salonlarından: Bu kadar önlemi çocuklarımızı korumak için alsaydınız bu katliam gerçekleşmezdi!”  açıklamasını yaptı. Devletin sorumluluğunun ihmal ile anlatılması sorunun tam anlaşılmadığını gösteriyor. Katliamın devlet himayesinde yapıldığı gerçekir. Yani katliam devletin kontrolünde gerçekleşmiştir.  Kobane’de IŞİD yenilgisinin intikamı olduğu çok açıktır.

Suruç’ta katledilen canlarımızı anıyoruz. Onları asla unutmayacak, unutturmayacağız.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.